Fostul premier Viorica Dăncilă reacţionează la declaraţiile actualului Guvern privind vârsta de pensionare

Fostul premier Viorica Dăncilă critică declaraţiile făcute recent de vicepremierul Raluca Turcan şi de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, privind vârsta de pensionare şi le consideră „aberante”.

RomaniaTV.net
09 ian. 2020, 14:31
Fostul premier Viorica Dăncilă reacţionează la declaraţiile actualului Guvern privind vârsta de pensionare

„Declaraţiile Ralucăi Turcan şi ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur şi simplu aberante, în condiţiile în care speranţa de viaţă în România este de 75 de ani. Guvernul îşi mai arată o dată uriaşul dispreţ pe care îl poartă vârstnicilor şi pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viaţă liniştită şi la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă”, și-a precizat poziția joi Viorica Dăncilă pe Facebook.

Fostul premier amintește faptul că pensia este un drept, nu o pomană.

„Doamna ministru, nu puteţi forţa oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiţi pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru! Aţi arătat încă o dată că nu cunoaşteţi realităţile din societatea românească şi că nu vă pasă câtuşi de puţin de oameni!”, este de părere Viorica Dăncilă.

 

Citeşte şi: Guvernul ar putea modifica vârsta de pensionare. Anunţ de ultimă oră al vicepremierului Raluca Turcan


loading...