Klaus Iohannis nu scapă. AUR cere verificarea averii oficialului de la Cotroceni. Președintele mai are 5 case. Una a pierdut-o în instanță, pentru că a cumpărat-o cu acte false

Suspiciunile cu privire la Klaus Iohannis continuă. Fostul primar al Sibiului nu a reușit să vină cu clarificări, cu privire la modul în care a dobândit cele cinci imobile pe care le mai deține și le are închiriate. 

26 oct. 2022, 23:02
Klaus Iohannis nu scapă. AUR cere verificarea averii oficialului de la Cotroceni. Președintele mai are 5 case. Una a pierdut-o în instanță, pentru că a cumpărat-o cu acte false

În 2017, Klaus Iohannis pierdea definitiv una dintre case, în urma unei decizii a instanței. În cele din urmă, s-a dovedit că imobilul care a produs o mulțime de bani, din chirii, a fost luat cu acte false.

Lui Iohannis i-au mai rămas cinci, cumpărate „cu ghinion” și „din meditații”, susține actualul președinte al României.

După ce subiectul a fost ținut sub preș ani la rând, partidul AUR a redeschis cazul.

Miercuri, 26 octombrie, liderul deputaților, Antonio Andruşceac, a anunțat că a întreprins demersuri procedurale prin care solicită convocarea unei şedinţe de plen a Parlamentului, în vederea adoptării unei hotărâri privind demararea formalităţilor legale de verificare a averii preşedintelui Klaus Iohannis.

„Aş putea să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat în privinţa Înaltei Curţi, care a dat o hotărâre ce ar putea duce la închiderea a mii de dosare penale şi nici acest lucru nu cred că este întâmplător, pentru că, iată, aveţi un document pe care eu îl depun de mai multe săptămâni în atenţia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi în atenţia Birourilor reunite, este o solicitare prin care grupul AUR cere convocarea unei şedinţe de plen reunite în vederea adoptării unei hotărâri a Parlamentului României cu privire la demararea procedurilor legale de verificare a averii preşedintelui României. Totodată, solicităm prezenţa preşedintelui Klaus Werner Iohannis la această şedinţă”, a precizat Andruşceac, într-o conferinţă de presă.

De-a lungul timpului, Klaus Iohannis ar fi obținut sute de mii de euro din închirierea imobilelor dobândite suspect.

 

Anunț grav despre Klaus Iohannis

 

Potrivit politicianului, solicitarea AUR are la bază articolul 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averilor demnitarilor, magistraţilor şi a persoanelor cu funcţii de conducere şi de control a funcţionarilor publici.

„Legea prevede că averea preşedintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia la solicitarea sau în baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Considerăm că persoana care se află la vârful conducerii acestei ţări trebuie să fie un om aflat în afara oricărei suspiciuni în ceea ce priveşte dobândirea pe căi frauduloase a averii”, a afirmat deputatul AUR.

De asemenea, oficialul AUR a lansat o serie de acuzații grave la adresa celui poreclit „Chiriașul de la Cotroceni”, de către fostul premier, Ludovic Orban.

„Considerăm că unele din acţiunile pe care domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis le-a întreprins au o vădită tentă antiromânească, cum ar fi şi presiunile pe care le-a făcut împotriva ministrului Apărării Dîncu, cum au fost presiunile pe care le face în mod constant pentru vânzarea din rezervele naţionale ale statului, rezerve strategice. (…)

Sunt o grămadă de nereguli pe care actuala coaliţie de guvernare le face în ceea ce priveşte legislaţia, în ceea ce priveşte acest abuz asupra Constituţiei României, care, practic, nu mai există. Prin decizia care s-a luat şi prin ceea ce ne aduce la cunoştinţă ICCJ, practic, se prescriu o grămadă de infracţiuni, iar aproape 70% din ceea ce a fost lucrat de către magistraţi poate efectiv să fie şters cu buretele. (…) Vom solicita instanţelor să reanalizeze aceste documente, am depus şi contestaţii”, a afirmat Antonio Andruşceac.