Klaus Iohannis nu scapă. AUR cere verificarea averii oficialului de la Cotroceni. Președintele mai are 5 case. Una a pierdut-o în instanță, pentru că a cumpărat-o cu acte false

Suspiciunile cu privire la Klaus Iohannis continuă. Fostul primar al Sibiului nu a reușit să vină cu clarificări, cu privire la modul în care a dobândit cele cinci imobile pe care le mai deține și le are închiriate. 
Filip Stan
26 oct. 2022, 23:02
Klaus Iohannis nu scapă. AUR cere verificarea averii oficialului de la Cotroceni. Președintele mai are 5 case. Una a pierdut-o în instanță, pentru că a cumpărat-o cu acte false

În 2017, Klaus Iohannis pierdea definitiv una dintre case, în urma unei decizii a instanței. În cele din urmă, s-a dovedit că imobilul care a produs o mulțime de bani, din chirii, a fost luat cu acte false.

Lui Iohannis i-au mai rămas cinci, cumpărate „cu ghinion” și „din meditații”, susține actualul președinte al României.

După ce subiectul a fost ținut sub preș ani la rând, partidul AUR a redeschis cazul.

Miercuri, 26 octombrie, liderul deputaților, Antonio Andruşceac, a anunțat că a întreprins demersuri procedurale prin care solicită convocarea unei şedinţe de plen a Parlamentului, în vederea adoptării unei hotărâri privind demararea formalităţilor legale de verificare a averii preşedintelui Klaus Iohannis.

„Aş putea să vorbesc despre ceea ce s-a întâmplat în privinţa Înaltei Curţi, care a dat o hotărâre ce ar putea duce la închiderea a mii de dosare penale şi nici acest lucru nu cred că este întâmplător, pentru că, iată, aveţi un document pe care eu îl depun de mai multe săptămâni în atenţia Biroului permanent al Camerei Deputaţilor şi în atenţia Birourilor reunite, este o solicitare prin care grupul AUR cere convocarea unei şedinţe de plen reunite în vederea adoptării unei hotărâri a Parlamentului României cu privire la demararea procedurilor legale de verificare a averii preşedintelui României. Totodată, solicităm prezenţa preşedintelui Klaus Werner Iohannis la această şedinţă”, a precizat Andruşceac, într-o conferinţă de presă.

De-a lungul timpului, Klaus Iohannis ar fi obținut sute de mii de euro din închirierea imobilelor dobândite suspect.

 

Anunț grav despre Klaus Iohannis

 

Potrivit politicianului, solicitarea AUR are la bază articolul 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averilor demnitarilor, magistraţilor şi a persoanelor cu funcţii de conducere şi de control a funcţionarilor publici.

„Legea prevede că averea preşedintelui României va putea fi cercetată numai după încetarea exercitării mandatului, iar pe durata acestuia la solicitarea sau în baza hotărârii Parlamentului României, adoptată cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Considerăm că persoana care se află la vârful conducerii acestei ţări trebuie să fie un om aflat în afara oricărei suspiciuni în ceea ce priveşte dobândirea pe căi frauduloase a averii”, a afirmat deputatul AUR.

De asemenea, oficialul AUR a lansat o serie de acuzații grave la adresa celui poreclit „Chiriașul de la Cotroceni”, de către fostul premier, Ludovic Orban.

„Considerăm că unele din acţiunile pe care domnul preşedinte Klaus Werner Iohannis le-a întreprins au o vădită tentă antiromânească, cum ar fi şi presiunile pe care le-a făcut împotriva ministrului Apărării Dîncu, cum au fost presiunile pe care le face în mod constant pentru vânzarea din rezervele naţionale ale statului, rezerve strategice. (…)

Sunt o grămadă de nereguli pe care actuala coaliţie de guvernare le face în ceea ce priveşte legislaţia, în ceea ce priveşte acest abuz asupra Constituţiei României, care, practic, nu mai există. Prin decizia care s-a luat şi prin ceea ce ne aduce la cunoştinţă ICCJ, practic, se prescriu o grămadă de infracţiuni, iar aproape 70% din ceea ce a fost lucrat de către magistraţi poate efectiv să fie şters cu buretele. (…) Vom solicita instanţelor să reanalizeze aceste documente, am depus şi contestaţii”, a afirmat Antonio Andruşceac.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!