Fostul preot Daniel Balaș, prins în infernul din Dubai. Inundațiile istorice au paralizat cel mai mare oraș din Emirate: „Dubaiul ăla frumos s-a transformat într-o mlaștină. S-a luat curentul, am urcat 32 de etaje pe jos, nu se mai găsește pâine în magazine”

Au fost inundații istorice în țările din Golful Persic. În Dubai, aeroportul a fost închis după ce pista s-a transformat într-un lac. În Oman, 18 oameni și-au pierdut viața, iar zece copii au murit într-un autobuz luat de ape. Fostul preot Daniel Balaș, aflat în vacanță, a fost surprins de urgia din Dubai. Cazat la etajul 32 al unui hotel de 6 stele, tânărul a rămas fără curent și a fost nevoit să urce și să coboare toate cele 32 de etaje de urgență pentru a-și muta mașina din parcarea care se inundase.

17 apr. 2024, 20:55
Fostul preot Daniel Balaș, prins în infernul din Dubai. Inundațiile istorice au paralizat cel mai mare oraș din Emirate: „Dubaiul ăla frumos s-a transformat într-o mlaștină. S-a luat curentul, am urcat 32 de etaje pe jos, nu se mai găsește pâine în magazine”

De când a renunțat la preoție, Daniel Balaș, fostul preot rebel care propovăduieşte învăţătura lui Hristos pe rețelele sociale, își oferă o vacanță exotică o dată pe an. Inundațiile istorice din țările arabe l-au prins în Dubai. Cazat la etajul 32 al unui hotel de lux, din apropierea faimosului Burj Khalifa, tânărul a fost chemat de urgență de personalul din hotel să-și mute mașina din parcarea inundată până ca apa să ajungă să pătrundă în mașini. Dacă cele 32 de etaje nu i s-au părut o provocare prea mare la coborâre, mai ales că Balaș este un împătimit al sălilor de forță, la urcare lucrurile au stat cu totul altfel.

Daniel Balaș, prins în infernul din Dubai: „Totul s-a destrămat în ditamai metropola”

Fostul preot Daniel Balaș s-a declarat profund dezamăgit de înfățișarea pe care a luat-o faimosul Dubai după ploi, dar și de faptul că metropola nu este deloc pregătită să facă față fenomenelor meteorologice și totul se blochează.

Am fost chemat de urgență din hotel să mut mașina că s-a inundat parcarea. Mă duc la lift, liftul blocat. Îmi spun ăștia: „Ne pare rău lifturile nu merg. Ploaia ne-a blocat totul, curent, tot”. Slab pregătiți. Vă dau cuvântul meu, știți cum a plouat? O ploaie de vară. Cum plouă la noi vara, 20 de minute. Că așa a plouat și aici. 40 de minute maximum. Dar ploaie din aia așa, nu torențială, mocănească. Aici lângă Burj Khalifa să vedeți ce se întâmplă. Parcările sunt inundate, șoseaua nu vreau să vă spun cum este. Oamenii ăia s-au urcat pe mașini, cauciucuri plutesc.

Dar unde sunt canalizaările lor, ca n-am vazut nicio canalizare? Ești lângă Burj Khalifa aici, în buricul târgului, în puterea financiară a Dubaiului. Apa e până la brâu.

Acum trebuie să urc 32 de etaje că nu merg lifturile. Ia și urcă, ți-a trebuit Dubai. De coborât a fost cum a fost. Ia uite, hotel de 6 stele, jeg pe scări. Apreciază România mai mult. Nu-mi mai trebuie mie Dubai, pa. Rahat pe jos, mucegai pe la ușă. Cică sunt murdare scările de bloc din România de pe timpul lui Ceaușescu, ia uite cum arată blocurile din Dubai pe scările pe care nu prea le frecventează lumea. Doamne ferește. Să vă mai aud eu că România e urâtă, dacă nu vă înjur ca la ușa cortului. Ia uite mucegai.

Fraților, am urcat 32 de etaje fără oprire, nu mai pot nici să respir. Ce-am văzut eu după ploaia asta mică în Dubai și cum s-a transformat Dubaiul ăla frumos într-o mlaștină, vă spun cu mâna pe inimă că iubesc Româna. România a trecut prin atâtea războaie, atâtea vijelii și furtuni și e încă în picioare, chiar cred că e Grădina Maicii Domnului. Eu în Dubai nu mai vin, la o mică plocică, totul s-a destrămat în ditamai metropola. Nu tu pâine prin magazine„, a povestit Daniel Balaș într-un clip postat pe rețelele sociale, în care prezintă ravagiile făcute de ploi.

Mai mulți români, blocați pe Aeroportul Internaţional Dubai

Ministerul Afacerilor Externe transmite că mai mulți români sunt blocați pe Aeroportul Internaţional Dubai.

În contextul fenomenelor meteorologice extreme care afectează teritoriul Emiratelor Arabe Unite, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenție și monitorizează situația a două grupuri de cetățeni români aflați în Aeroportul Internațional Dubai, ale căror curse aeriene au fost anulate.

MAE precizează că reprezentanții Consulatului General al României la Dubai au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile aeroportuare și reprezentanții companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetățenilor români sunt respectate în această situație. De asemenea, reprezentanții oficiului consular mențin dialogul în permanență cu persoanele în cauză și au recomandat să respecte instrucțiunile autorităților emirateze pentru evitarea oricăror riscuri generate de situația cu caracter excepțional existentă pe plan local. În măsura în care arterele rutiere vor fi deblocate și traficul va fi reluat, reprezentanții Consulatului General al României la Dubai se vor deplasa pentru acordarea de asistență consulară la fața locului.

Citeste si După ce a dat preoţia pe şoferie, Daniel Balaş îşi schimbă din nou jobul. Cu ce se va ocupa fostul preot: „Pun în cui cheile TIR-ului, îmi iau rucsacul şi plec de nebun, precum apostolii”

Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile emirateze, este preconizată o ameliorare a stării vremii, fiind întreprinse demersuri pentru reoperaționalizarea pistelor Aeroportului Internațional Dubai începând cu ora 17:00 (ora locală).

Consulatul General al României la Dubai continuă dialogul cu autoritățile emirateze și cu cetățenii români, acordând asistență consulară, conform competențelor.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai: + 971 4 3492970, + 971 4 3492972, + 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: +971 50 937 4516„, transmite MAE într-un comunicat de presă.

Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani

În Dubai au fost cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani. Ploile abundente au inundat străzi și case, iar aeroportul a fost închis după ce pista s-a transformat într-un lac. Vehiculele au fost abandonate pe șoselele din Dubai, în timp ce autoritățile au trimis camioane cisternă pe străzi pentru a pompa apa. Multe drumuri și alte zone nu au canalizare, având în vedere lipsa de precipitații regulate.

Citeste si Fostul preot Daniel Balaş a făcut accident în Dubai: „Mi-am dat seama că totul în viaţă e până la un punct”. Reacţia firmei de la care a închiriat bolidul l-a şocat

Ploile au început luni seară, iar marți seară, peste 120 mm de precipitații au udat Dubaiul. Ploile sunt neobișnuite în Emiratele Arabe Unite, dar apar periodic în timpul lunilor reci de iarnă.

Centrele comerciale emblematice Dubai Mall și Mall of the Emirates au fost inundate, iar în cel puțin o stație de metrou din Dubai apa a ajuns până la glezne.

Vârful Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, a fost lovit de câteva fulgere.