Fostul președinte al Bundestagului îi sfătuiește pe nemți să se pregătească pentru că urmează iarnă foarte grea: ”Să aibă la îndemână lumânări și pături”

Wolfgang Schäuble îi sfătuiește pe nemți să se pregătească pentru iarna aceasta cu lumânări și pături. Fostul președinte al Bundestagului a avertizat că este foarte posibilă o pană de curent.

12 oct. 2022, 22:51
Fostul președinte al Bundestagului îi sfătuiește pe nemți să se pregătească pentru că urmează iarnă foarte grea: ”Să aibă la îndemână lumânări și pături”

Fostul președinte al Bundestagului, Wolfgang Schäuble, spune că germanii trebuie să înceteze să se mai plângă și să se pregătească temeinic pentru iarna aceasta.

Citește și Germania ia o măsură fără precedent în faţa crizei. Statul va plăti facturile la gaze pe luna decembrie pentru populaţie şi firme

Acesta a avertizat că este foarte posibilă o pană de curent și îi sfătuiește pe nemți să își asigure stocurile de haine calde și lumânări.

„Nu trebuie să vă plângeți de criză, ar trebui să înțelegeți că multe lucruri nu pot fi luate ca atare”, a îndemnat Wolfgang Schäuble.

Fostul președinte al Bundestagului spune că germanii nu trebuie să se bazeze că guvernul va face față crizei energetice și inflației.

Reporter: În această iarnă, mulți germani vor trebui să înghețe…

Schäuble: „Apoi îți pui un pulover. Sau poate un al doilea pulover. Nu trebuie să te plângi de asta, trebuie să-ți dai seama: Multe lucruri nu sunt de la sine.”

R.: Electricitatea nu mai este o chestiune de curs?

S.: „Poate eșua și din când în când. De aceea, ar trebui să ai mereu câteva lumânări, chibrituri și o lanternă acasă.”

Recent, Germania a luat o măsură fără precedent în faţa crizei și urmează să plătească toate facturile la gaze pe luna decembrie pentru populaţie şi firme, conform unei plafonări în două etape pentru prețurile la energie, recomandate luni de un grup de experți desemnat de guvern.

Comisia guvernamentală și-a dezbătut propunerile privind Gaspreisdeckel (plafonarea prețului gazului) în timpul unei discuții maraton de 35 de ore care a avut loc în weekend. Aceștia propun o soluție în două etape pentru a oferi ajutor clienților de gaz din Germania, care se confruntă cu prețurile vertiginoase după invazia Rusiei în Ucraina, informează Der Spiegel.

Potrivit acestor planuri,  guvernul ar trebui să ofere o plată unică în valoare de o factură lunară în acest an. Asta în timp ce prețurile subvenționate sunt planificate pentru anul viitor pentru clienții privați și întreprinderile mici și mijlocii. În cadrul schemei, rambursarea integrală unică din decembrie ar urma să fie urmată în primăvara viitoare de o schemă de subvenții mai diferențiată, menită să limiteze facturile, dar totuși să stimuleze oamenii să economisească energie.â

Citește și Liderii UE se ceartă din cauza reducerii prețurilor la gaze. Germania, Olanda şi Danemarca se opun oricărei plafonări