Fostul preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu, pus sub control judiciar. Decizia e definitivă

Publicat: Joi, 02 Aprilie 2015 19:04 // Actualizat: Joi, 02 Aprilie 2015 19:04 // Sursa: romaniatv.net

Judecătorii Curţii de Apel Cluj au respins, joi, contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului de înlocuire a arestului la domiciliu cu control judiciar, în cazul fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu şi al altor doi oameni de afaceri, judecaţi pentru corupţie. Decizia este definitivă, potrivit Mediafax.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj Horea Uioreanu şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean, judecaţi pentru fapte de corupţie, rămân sub control judiciar, aşa cum a dispus, luni, Tribunalul Cluj.

Horea Uioreanu se afla în arest la domiciliu din 12 noiembrie 2014, când Curtea de Apel Cluj a dispus, printr-o sentinţă definitivă, înlocuirea arestului preventiv, care a durat mai bine de şase luni, cu arest la domiciliu.

În 23 iunie 2014, Horea Uioreanu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracţiuni de luare de mită, din care două în formă continuată (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi complicitate la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Ioan Bene, membru AGA în cadrul SC Construcţii Napoca SA, a fost trimis în judecată, în arest preventiv, pentru dare de mită în formă continuată (7 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, în formă continuată (2 acte materiale) şi spălare de bani.

Vasile Pogăcean, asociat şi administrator la SC Sinai Comimpex SRL Iclod, a fost şi el trimis în judecată în arest preventiv, pentru 10 acte materiale de dare de mită.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în acelaşi dosar, în stare de libertate, pe consilierul judeţean din partea PNL Ioan Petran, pentru dare de mită, tot în stare de libertate fiind trimis în judecată şi omul de afaceri Gabriel Davidescu, director de dezvoltare în cadrul SC Uti Grup SA Bucureşti, pentru săvârşirea a două infracţiuni concurente de dare de mită.

Horea Uioreanu, Ioan Bene şi Vasile Pogăcean au fost arestaţi preventiv în 29 mai 2014, iar ulterior Tribunalul Cluj le-a prelungit arestul preventiv. În luna august, Tribunalul Cluj a respins cererea lui Horea Uioreanu, care invoca motive medicale, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu, însă în noiembrie Curtea de Apel Cluj a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
horea uioreanu Ioan Bene presedinte cj cluj UTI Grup SA
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 apr 22:08
...cazul fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu şi al altor doi oameni de afaceri, judecaţi Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
02 apr 19:40
...Curţii de Apel Cluj au respins, joi, contestaţia procurorilor la decizia Tribunalului de înlocuire a arestului la domiciliu cu … mai mult Citeste articolul la sursa: ...
02 apr 19:15
...judiciar, în cazul fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu şi al altor doi oameni de afaceri, judecaţi Citește mai departe…   ...
02 apr 19:14
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
02 apr 19:09
...cu control judiciar, în cazul fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu şi al altor doi oameni de afaceri, judecaţi Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
02 apr 19:08
...cu control judiciar, în cazul fostului preşedinte al CJ Cluj Horea Uioreanu şi al altor doi oameni de afaceri, judecaţi Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net
...
1
EUR
4.8378
RON
05 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H