Fostul preşedinte al Indiei a murit în urma infecţiei cu coronavirus

Pranab Mukherjee, fostul preşedinte indian dintre anii 2012-2017, a decedat după mai multe săptămâni în care a fost spitalizat. Fostul preşedinte în vârstă de 84 de ani a fost confirmat cu coronavirus în cursul acestei luni, transmit Reuters şi AFP, citând un comunicat al familei.

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 14:31
Fostul preşedinte al Indiei a murit în urma infecţiei cu coronavirus

Spitalul militar din New Delhi a anunţat cu câteva ore mai devreme că Mukherjee a intrat în şoc septic după ce a fost internat cu infecţie pulmonară. Starea de sănătate a fostului preşedinte s-a deteriorat începând de duminică, au adăugat medicii spitalului.

Citeşte şi: A murit o vedetă de la Bollywood

Mukherjee a fost un protejat al fostului premier Indira Gandhi, dar cariera sa a intrat într-un con de umbră după asasinarea acesteia în 1984.Devenit mâna dreaptă a premierului Manhoman Singh, a îndeplinit funcţiile de ministru al apărării, de externe şi de finanţe în guverne conduse de Partidul Congresului, acum în opoziţie. Era considerat un reputat negociator şi avea prieteni de ambele părţi ale scenei politice.

Acesta a acceptat funcţia de preşedinte al Indiei în 2012.

‘Un savant prin excelenţă, un om de stat impunător, a fost admirat în întreg spectrul politic şi de toate segmentele societăţii’, a adăugat Modi, postând o imagine care îl arată atingându-i picioarele lui Mukherjee, în semn de reverenţă