Fostul preşedinte al Poloniei, Lech Walesa, a ieşit din spital. Ce i-au spus medicii

Fostul președinte polonez Lech Walesa, spitalizat sâmbătă la Gdansk, în nordul țării, pentru teste cardiace, a fost externat miercuri, însă trebuie să urmeze câteva zile de repaos și să se abțină de la orice ieșire din casă, a anunțat biroul său

12 iul. 2017, 11:48
Fostul preşedinte al Poloniei, Lech Walesa, a ieşit din spital. Ce i-au spus medicii

Lech Walesa a fost externat din spital, miercuri, dar trebuie să urmeze câteva zile de repaos.  În vârstă de 73 de ani și suferind de tensiune ridicată, liderul istoric al sindicatului Solidaritatea, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a fost nevoit să renunțe luni la o manifestație de opoziție la Varșovia.

„Acum trebuie să se odihnească, nu va merge la birou în următoarele zile”, a declarat pentru AFP o colaboratoare a biroului său.

Citeşte şi Tragedia de la Smolensk: Parchetul polonez acuză controlori de trafic aerian ruşi că au provocat ‘voluntar’ prăbuşirea

În timp ce se afla în spital, el și-a anunțat intenția de a participa la viitoarea manifestație împotriva conservatorilor aflați la putere, la 10 august.

Aceste manifestații sunt organizate ca replică la marșul lunar condus de Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului la putere, de comemorare a prăbușirii avionului prezidențial în 2010 la Smolensk, în Rusia, unde fratele său, președintele de atunci Lech Kaczynski, a murit alături de alte 95 de persoane.

Pentru adversari, aceste adunări, precedate de o ceremonie religioasă, sunt folosite de Kaczynski pentru a-și mobiliza susținătorii și a-și ataca adversarii politici de centru.