Fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev: UE ar putea dispărea înainte de integrarea Ucrainei

Intrarea Ucrainei în Uniunea Europeană este cu adevărat posibilă abia la jumătatea secolului, iar până atunci UE ar putea să dispară, a spus fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

19 iun. 2022, 13:29
Fostul preşedinte al Rusiei Dmitri Medvedev: UE ar putea dispărea înainte de integrarea Ucrainei

După vizita lui Macron, Scholz, Draghi şi Iohannis la Kiev, Dmitri Medvedev ameninţă Europa într-o postare în care analizează procesul de aderare a Ucrainei la UE. Fostul lider de la Kremlin susţine că ucrainenii vor fi „supuşi controlului timp de zeci de ani. Prin urmare, termenul limită real este mijlocul secolului. Nu înainte”.

Citeşte şi: Cancelarul german Olaf Scholz propune ca aderarea la UE să se facă mai ușor: Trebuie să ne pregătim de o extindere a clubului

În acest context, Medvedev susţine că UE ar putea dispărea înainte de integrarea Ucrainei.

„Dacă şi UE va dispărea până atunci? Mă face să mă gândesc ce scandal, ce sacrificii s-au făcut pe altarul aderării la UE şi ce înşelăciune a aşteptărilor ucrainenilor nefericiţi? Să nu aducă ghinion…”, susţine Dmitri Medvedev.

Medvedev a făcut şi o comparaţie cu fostul URSS, amintind că în cea mai recentă versiune a Programului PCUS, adoptată în 1961, se spunea: „Partidul proclamă solemn: actuala generație de popor sovietic va trăi sub comunism! Au trecut anii. Noi, școlari ai anilor ’70, așteptam cu toții instalarea comunismului, dar nu, vai, nu s-a întâmplat. Uniunea Sovietică s-a prăbușit, PCUS a fost lichidat”.

„Dar situația poate fi la fel ca soarta URSS. Comunismul poate ar fi venit dacă Uniunea însăși ar fi supraviețuit. Și Uniunea, din păcate, a murit. Înțelegi la ce fac aluzie?”, a concluzionat Medvedev.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă face anunţul care îl sfidează pe Putin: „Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al Moldovei şi Ucrainei”