Fostul preşedinte al Ucrainei Petro Poroşenko, testat cu coronavirus

Fostul preşedinte ucrainean Petro Poroşenko a anunţat că a fost testat pozitiv cu coronavirus, relatează AFP, potrivit News.ro. Fostul lider suferă de diabet.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 09:41
Fostul preşedinte al Ucrainei Petro Poroşenko, testat cu coronavirus

Am primit un test de depistare covid pozitiv”, a anunţat pe Twitter Poroşenko, în vârstă de 55 de ani. Acesta suferă de diabet, ceea ce creşte riscurile unor complicaţii.

Fostul şef de stat a anunţat că nu este spitalizat şi că a fost nevoit să-şi anuleze vizitele regionale, în toiul campaniei în vederea alegerilor locale de la 26 octombrie, în care partidul său, Solidaritate Europeană, candidează.

Am fost testat pozitiv pentru Covid. Nu este un moment potrivit. Regret că trebuie să iau o pauză de la vizitele în regiuni. De șase ani, sunt obişnuit să duc bolile pe picioare. Dar coronavirusul e mai viclean. Mult mai insidios. Deci de azi sunt tratat acasă. Sper într-o însănătoșire grabnică și îndemn toți ucrainenii să se protejeze!„, este mesajul fostului lider de la Kiev.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Germania reintroduce restricţiile. Numărul participanţilor la sărbătorile publice şi private va fi limitat

Poroşenko, şef de stat între anii 2014 şi 2019, are o stare bună pentru moment, a declarat pentru AFP una dintre purtătoarele sale de cuvânt.

Ucraina se confruntă cu o accelerare a epidemiei noului coronavirus şi înregistrează în prezent aproximativ 3.000 de cazuri pe zi, de la 800 câte înregistra în iulie.

De la începutul epidemiei, în Ucraina s-au înregistrat peste 204.000 de cazuri de COVID, dintre care 3.627 mortale.