Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak şi-a rupt coastele căzând sub duş

Preşedintele egiptean îndepărtat de la putere Hosni Mubarak, în vârstă de 84 de ani, transferat joi de la închisoare într-un spital militar, prezintă pleurezie şi coaste fracturate, potrivit agenţiei oficiale Mena, relatează AFP.

RomaniaTV.net
28 dec. 2012, 13:56
Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak şi-a rupt coastele căzând sub duş

Radiografiile au arătat că Mubarak are mai multe coaste rupte, după ce a căzut la duş, la 15 decembrie, şi că suferă de o acumulare de lichide la nivelul membranelor din jurul plămânilor, a anunţat joi seara agenţia Mena, citând un raport medical întocmit la cererea Procurorului General.

Mubarak a mai fost spitalizat pentru o scurtă perioadă de timp la 19 decembrie, când a fost supus unei proceduri imagistice la nivelul craniului, după ce a căzut.

Sănătatea lui Mubarak, un subiect tabu în timpul preşedinţiei sale, face obiectul a numeroase specualţii şi informaţii contradictorii după ce a demisionat sub presiunea unei revolte populare, în februarie 2011.

În cursul procesului, el a compărut întins pe o targă, închis într-o boxă cu grilaj, o imagine complet diferită faţă de cea de lider curtat pe scena internaţională şi temut acasă, de care se bucura anterior.

După câteva săptămâni de la condamnare, în iunie, şi transferarea sa la închisoarea Tora, el a suferit un atac cerebral, iar la 19 iunie agenţia Mena anunţa că se află în „moarte clinică”. Surse medicale au oferit asigurări, la vremea respectivă, că se află în comă. Surse din domeniul securităţii au anunţat că suferă de o depresie acută, prezintă dificultăţi respiratorii şi hipertensiune.

În martie 2010, în timp ce încă era preşedinte, el a fost spitalizat în Germania pentru o ablaţie a vezicii biliare şi extirparea unui polip la nivelul duodenului.