Fostul preşedinte, operat de urgenţă pe cord. „A fost o intervenţie complexă. Inima şi-a reluat funcţiile, acum aşteptăm”

Fostul preşedinte italian Giorgio Napolitano, care va împlini 93 de ani la 29 iunie, a fost supus unei intervenţii chirugicale de urgenţă pe cord, dar starea sa este stabilă, au anunţat medicii săi miercuri, transmite AFP.

RomaniaTV.net
25 apr. 2018, 08:22
Fostul preşedinte, operat de urgenţă pe cord. „A fost o intervenţie complexă. Inima şi-a reluat funcţiile, acum aşteptăm”

”Operaţia a reuşit perfect, a fost o intervenţie complexă. Inima şi-a reluat funcţiile, acum aşteptăm”, a declarat miercuri dimineaţă profesorul Francesco Musumeci, şeful secţiei de chirurgie cardiacă de la spitalul San Camillo din Roma.

Potrivit medicului, fostul preşedinte a suferit o ruptură de aortă.

Giorgio Napolitano, considerat mulţi ani garantul stabilităţii Italiei într-o perioadă frământată, a demisionat în ianuarie 2015, după a doua sa alegere, fără precedent în istoria politică a ţării.

De la demisia premierului Romano Prodi în 2008 după doar doi ani de guvernare, până la instalarea lui Matteo Renzi în februarie 2014, trecând prin demisiile lui Silvio Berlusconi, Mario Monti şi Enrico Letta, preşedintele Napolitano a gestionat o etapă deosebit de turbulentă în viaţa politică a Italiei.