Fostul preşedinte american Jimmy Carter are cancer la creier. Începe şedinţe de radioterapie

Fostul președinte american Jimmy Carter, în vârstă de 90 de ani, care a dezvăluit în urmă cu o săptămână că suferă de cancer, a anunțat joi că va face radioterapie pentru tratarea unor mici tumori canceroase la nivelul creierului.

20 aug. 2015, 16:08
Fostul preşedinte american Jimmy Carter are cancer la creier. Începe şedinţe de radioterapie

‘Voi începe ședințele de radioterapie pentru melanom la creier în această după-amiază’, a declarat cel de-al 39-lea președinte american (1977-1981), artizan al acordurilor de la Camp David și laureat al Premiului Nobel pentru Pace.

‘Este posibil ca (tumorile) să apară și în altă parte a corpului meu’, a mai spus el în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul fundației sale din Atlanta, în sud-estul Statelor Unite, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ajutor pentru bolnavii de cancer: radioterapia va fi decontată chiar dacă se va face la stat sau la privat

Carter a afirmat că medicii i-au găsit o tumoare la ficat care s-a dovedit a fi melanom. Bănuind că această formă de cancer s-a răspândit și în altă parte a corpului, doctorii i-au descoperit în cele din urmă patru mici melanoame pe creier, Carter precizând că acestea au dimensiuni milimetrice.

Citeşte şi Au inventat „norul” care are leacul pentru cancer

Tumora la ficat, despre care el a afirmat că avea 2,5 centimetri, a fost extirpată printr-o intervenție chirurgicală pe 3 august. Carter a anunțat pe 12 august că suferă de cancer.