Fostul primar al Botoşaniului, Cătălin Flutur, pus sub acuzare pentru abuz în serviciu

Cătălin Flutur, fostul primar al municipiului Botoşani şi vărul lui Gheorghe Flutur, a fost audiat miercuri la DNA în legătură cu anchetele derulate în cadrul instituţiei pe care a condus-o. El este cercetat de procurorii Serviciul Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu, având ca rezultat obținerea unui folos necuvenit.

RomaniaTV.net
28 sept. 2015, 07:41
Fostul primar al Botoşaniului, Cătălin Flutur, pus sub acuzare pentru abuz în serviciu

Potrivit procurorilor DNA, Flutur, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Botoșani, a concesionat, pe 23 septembrie 2009, o suprafață de 130,01 metri pătrați, situată în zona ultracentrală a municipiului Botoșani, care avea destinația de alee pietonală, societății comerciale Belvedere SRL Botoșani, în scopul organizării șantierului aferent proiectului „Îmbunătățirea produsului turistic prin extinderea și modernizarea hotelului Belvedere”, contrar unei hotărâri a Consiliului Local Botoșani emise în luna mai 2008, care prevedea că hotelul și parcarea acestuia vor fi construite pe teren integral privat.

„Prin această faptă au fost vătămate interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani afectați de desființarea unei căi de acces dintre Bulevardul Mihai Eminescu și cartierul Maxim Gorki”, se arată în comunicatul DNA.

Ulterior, pe 18 aprilie 2012, Flutur a încheiat un nou contract de concesiune, tot cu societatea comercială Belvedere SRL, pentru aceeași suprafață de teren, pe durata existenței construcției.

Procurorii au stabilit că prin acest contract au fost afectate atât interesele legitime ale cetățenilor municipiului Botoșani, cât și cele ale Liceului „Ştefan Luchian” al cărui teren de sport a fost micșorat cu suprafața de teren aferentă construirii unei noi alei pietonale.

Înainte de a fi pus sub acuzare de procurori, Cătălin Flutur declara că nu are „nicio emoţie”.

Citeşte şi: Gheorghe Flutur candidează la CJ Suceava: Sunt foarte hotărât să mă întorc preşedinte al Consiliului

În prezent, DNA Suceava derulează două anchete în care a fost pomenit numele lui Cătălin Flutur – afacerea „Belvedere”, în care a fost concesionată o suprafață de teren care se află pe Bulevardul Mihai Eminescu, unde a fost construit hotelul – restaurant Belvedere, şi construcţia „Uvertura Mall”.