Cristian Popescu Piedone, la DNA. Cu ce a acoperit fostul primar CAUŢIUNEA de 1,5 milioane de lei VIDEO

Fostul primar Cristian Popescu Piedone s-a prezentat, marţi, la DNA, pentru a depune garanții în contul cauțiunii de 1,5 milioane de lei, în dosarul privind tragedia de la clubul Colectiv în care este cercetat. Piedone a depus ca garanție un imobil și vehicule de epocă.

29 dec. 2015, 09:53
Cristian Popescu Piedone, la DNA. Cu ce a acoperit fostul primar CAUŢIUNEA de 1,5 milioane de lei VIDEO

Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone s-a prezentat marți la Direcția Națională Anticorupție, însă acesta nu a făcut declaraţii nici la sosire, nici la plecarea de la DNA.

Am formulat o cerere luni prin care am solicitat să se instituie măsura sechestrului asigurator asupra unor bunuri ale domnului Cristian Popescu pe care le-am adus ca garantie in vederea acoperirii cautiunii, bunuri mobile si imbile, maşini şi un apartament. S-a admis cererea noastra, s-a instituit măsura sechestrului asigurator. (…) Contestaţia se va judeca, are termen pe 4 ianuarie„, a declarat în schimb avocatul fostului primar.

Cristian Popescu Piedone a fost pus, la data de 18 decembrie, de procurorii DNA sub control judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual în dosarul privind incendiul din Colectiv. Fostul edil al sectorului 4 ar fi trebuit să plătească în 10 zile suma de 1.500.000 lei, altfel riscă să fie arestat. 

Potrivit România TV, Piedone a anunţat că nu are cum să achite cauţiunea de 1,5 milioane de lei şi a făcut contestaţie.

CITEŞTE ŞI Fostul primar Cristian Popescu Piedone a contestat CAUŢIUNEA de 1,5 milioane de lei impusă de DNA

„Procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 18.12.2015, față de inculpatul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, cercetat pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției, la o unitate bancară”, anunţa la acea dată DNA.

Cristian Popescu Piedone era inițial cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie împreună cu două funcționare din Primăria sectorului 4 — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu, însă ulterior cei trei au fost eliberați.