Fostul primar Cristian Popescu Piedone a contestat CAUŢIUNEA de 1,5 milioane de lei impusă de DNA

Fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone ar putea să facă Revelionul în puşcărie. Fostul edil a anunţat că nu are cum să achite cauţiunea de 1,5 milioane de lei. Luni, el a contestat această cauţiune, potrivit România TV.

28 dec. 2015, 12:54
Fostul primar Cristian Popescu Piedone a contestat CAUŢIUNEA de 1,5 milioane de lei impusă de DNA

Cristian Popescu Piedone a avut la dispoziţie 10 zile pentru a depune garanţia plăţii. Acesta nu a făcut însă acest lucru. Fostul edil a făcut demersuri să conteste cauţiunea, iar magistraţii urmează să se pronunţe, potrivit România TV.

Citeşte şi: Cristian Popescu Piedone, probleme grave de sănătate. O ambulanţa a fost chemată de urgenţă acasă la fostul edil

Cristian Popescu Piedone a fost pus sub control judiciar pe cauţiune, pentru o perioadă de 60 de zile, pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual în dosarul privind incendiul din Colectiv. Fostul edil al sectorului 4 trebuia să plătească în 10 zile suma de 1.500.000 lei, alfel riscă să fie arestat. De asemenea, procurorii DNA au pus sechestru pe bunurile fostului primar.

„Procurorii DNA au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune, pentru o perioadă de 60 de zile, respectiv de la data de 18.12.2015, față de inculpatul POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE, la data faptelor primar al Sectorului 4 București, cercetat pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual.

Inculpatul va depune, în termen de 10 zile de la data emiterii prezentei ordonanțe, o cauțiune în valoare de 1.500.000 lei, ce va fi consemnată pe numele inculpatului la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției, la o unitate bancară.

De asemenea, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri aflate în proprietatea inculpatului Popescu Cristian Victor Piedone, precum și asupra unor sume de bani”, se arată în comunicatul transmis de DNA.

Cristian Popescu Piedone era inițial cercetat de DNA pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizației de funcționare pentru clubul Colectiv.

Piedone a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie împreună cu două funcționare din Primăria sectorului 4 — Aurelia Iofciu, șef Serviciu autorizări comerciale, și Luminița Larisa Ganea, funcționar în cadrul aceluiași serviciu, ambele fiind acuzate de complicitate la abuz în serviciu, însă ulterior cei trei au fost eliberați.

Potrivit DNA, în calitate primar, Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prin aceea că a emis acordul de funcționare 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, București.

Prin aceasta, Piedone a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colectiv Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei, arată anchetatorii.

CITEŞTE ŞI INCENDIU COLECTIV. Primele concluzii din ancheta penală. De ce s-a propagat atât de repede focul
Procurorii susțin că, pentru a autoriza funcționarea, Cristian Popescu Piedone a emis cele două acte administrative prin atestarea unor împrejurări necorespunzătoare adevărului, în sensul că SC Colectiv Club SRL ar fi îndeplinit cerințele legale necesare avizării.

În același timp, funcționarele Aurelia Iofciu și Luminița Ganea l-au sprijinit pe primar în emiterea celor două acte administrative, prin întocmirea, respectiv avizarea documentelor.