Fostul primar Gheorghe Nichita la Tribunal: „Îmi caut un loc de muncă. Solicit ridicarea controlului judiciar”

Gheorghe Nichita a susţinut ieri, în faţa judecătorilor Tribu­nalului Bucureşti, că diverse personalităţi ieşene l-au caracterizat drept un "om responsabil" şi a cerut ridicarea controlului judiciar deoarece diverşi angajatori au unele reţineri în privinţa lui.

19 iul. 2016, 05:53
Fostul primar Gheorghe Nichita la Tribunal: „Îmi caut un loc de muncă. Solicit ridicarea controlului judiciar”

În ceea ce priveşte controlul judiciar, procurorul a cerut men­ţinerea acestuia, având în vedere că Nichita ar fi cerut şi primit 10% dintr-un contract de 69 milioane de lei, contract câştigat de firmele UTI şi IBC. În ultimul cuvânt, Nichita a arătat că nu mai poate influenţa procesul penal, acesta fiind şi motivul pentru care cere să i se ridice controlul judiciar.

„Mandatul meu de primar a încetat odată cu depunerea jurământului de către noul primar. Nu am nicio funcţie sau influenţă politică ori administrativă. Sunt conştient de obligaţiile de inculpat, chiar şi fără să fiu sub control judiciar. Îmi caut un loc de muncă. Cei cu care intru în dialog au reţineri. Vreau să îmi câştig existenţa şi să-mi întreţin familia. Sunt foarte multe personalităţi ale oraşului care mă caracte­rizează ca fiind un om responsabil“, a declarat ieri fostul edil, în fata judecatorului.

Instanţa urmează să decidă asupra menţine­rii controlului judiciar în privinţa fostului primar al Iaşului.