Fostul principe Nicolae a primit acordul să participe la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai I

Publicat: Vineri, 08 Decembrie 2017 13:24 // Actualizat: Vineri, 08 Decembrie 2017 14:28 // Sursa: romaniatv.net

Fostul principe Nicolae a primit acordul Casei Regale de a participa la funeraliile Regelui Mihai, potrivit avocatului acestuia, Radu Enache. Casa Regală i-a răspuns fostului principe Nicolae la adresa prin care cere să i se comunice detalii privind înmormântarea Regelui Mihai I, precum şi poziţia sa la funeralii.

Fostul principe Nicolae va fi prezent la înmormântarea Regelui Mihai de la Curtea de Argeş. Înainte de decesul regelui, Nicolae Medforth-Mills a fost acuzat de Casa Regală a României de tentativă de violare de domiciliu, după ce ar fi forţat uşa de la reşedinţa din Elveţia a Majestăţii Sale, anunţa, la începutul lunii noiembrie, Casa Regală, printr-un comunicat de presă. Casa Regală a înaintat o plângere la poliţia elveţiană.

Regele Mihai a murit marţi la reşedinţa sa din Elveţia. Sicriul cu trupul neînsuflețit al Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I va fi adus miercuri în România. Tot miercuri, trupul regelui va fi depus pentru câteva ore la Castelul Peleş, iar seara va fi mutat la Sala Tronului din Palatul Regal de la Bucureşti. Publicul nu va avea acces. Sâmbătă, sicriul cu corpul neînsuflețit al Regelui Mihai va fi așezat pe un catafalc în Piața Palatului Regal, unde va avea loc o scurtă ceremonie religioasă și militară. Accesul publicului în Piața Palatului este liber. Regele Mihai va fi înmormântat în Noua Catedrală de la Curtea de Argeș. Ceremonia va fi privată. Publicul va avea acces doar în fața porții de intrare în parcul Arhiepiscopiei de Argeș.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 dec 00:08
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Ramaneti O Amintire Vie in Inimile si Sufletele Noastre , Majestate , Regele Mihai !
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H