Fostul prorector Universitatea Ovidius din Constanţa Vasile Sârbu, incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa stării de incompatibilitate în cazul lui Vasile Sârbu, fost prorector al Universităţii 'Ovidius' din Constanţa, întrucât a deţinut simultan şi o altă funcţie.

28 nov. 2014, 07:58
Fostul prorector Universitatea Ovidius din Constanţa Vasile Sârbu, incompatibil

Vasile Sârbu, în perioada 24 noiembrie 2011 – 2 aprilie 2012, a exercitat, simultan cu funcţia de prorector, şi funcţia de director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale – Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa.

„Astfel, Vasile Sârbu a încălcat atât dispoziţiile art. 214, alin. (1) din Legea nr. 1/2011, potrivit cărora „Funcţiile de conducere […] de prorector […] de director de departament […] nu se cumulează”, cât şi dispoziţiile art. 18, alin. (3) din Codul de etică şi deontologie profesională universitară al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, potrivit cărora „este interzisă cumularea mai multor funcţii de conducere de către o singură persoană”, se arată în comunicatul ANI.

Vasile Sârbu a deţinut în cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa funcţiile de prorector (în perioada 1 aprilie 2008 – 2 aprilie 2012) şi director al Departamentului de Discipline Clinice Chirurgicale (24 noiembrie 2011 – 2 aprilie 2012).

Potrivit legii, „persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.