Mișcare-bombă pe scena politică. Fostul purtător de cuvânt al lui Băsescu, numit consilier de imagine al lui Vlad Voiculescu

Mutare surprinzătoare pe scena politică. Se pare că ministrul Sănătății a decis să îl numească în funcția de consilier de imagine pe Bogdan Oprea, fost purtător de cuvânt al lui Traian Băsescu.

27 ian. 2021, 14:04
Mișcare-bombă pe scena politică. Fostul purtător de cuvânt al lui Băsescu, numit consilier de imagine al lui Vlad Voiculescu

Fostul purtător de cuvânt al lui Băsescu, numit consilier de imagine al lui Vlad Voiculescu. Se pare că Oprea ar avea totodată și atribuții de purtător de cuvânt.

Fostul purtător de cuvânt al lui Băsescu, numit consilier de imagine al lui Vlad Voiculescu. Anunțul făcut de

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a numit astăzi (miercuri-n.r.) în funcția de consilier la Cabinetul Ministrului, cu atribuții de purtător de cuvânt, pe Bogdan Oprea, specialist în comunicare în administrația publică la nivel înalt și cadru universitar cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu. Bogdan Oprea are licență de paramedic și însoțește, ca voluntar, ambulanțele care deservesc comunitatea în care trăiește”, se arată, întru-un comunicat, transmis de Ministerul Sănătății.

Astfel, Bogdan Oprea are o experiență de aproape un deceniu în administrație publică, fiind, printre altele, consilier de rang înalt al UE pentru comunicare și vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova, purtător de cuvânt al președintelui României, Traian Băsescu, sau al Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului.

”Din 2007 este cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București, și a susținut unul dintre primele doctorate din țară cu o temă care studiază amploarea fenomenului dezinformării, manipulării și fake news-ului online. A lansat și primul curs din mediul universitar românesc care tratează combaterea fenomenului fake news. Mai predă, printre altele, discipline de presă scrisă și tehnici de redactare.

Și-a obținut licența de paramedic SMURD în anul 2017 și încadrează, ca voluntar, ambulanțele ce deservesc comunitatea în care trăiește (Detașamentul de Pompieri „Vitan”, București). A participat și participă, în mod current, la mai multe proiecte de voluntariat în țară și la misiuni umanitare în străinătate.

La începutul carierei, timp de mai bine de 12 ani, a lucrat în presa centrală, unde a ocupat diferite poziții editoriale și manageriale și a lansat și condus proiectele mai multor cotidiene de rețea și reviste lunare.”, se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Sănătății.

De altfel, vin vremuri grele pentru Vlad Voiculescu. PSD vrea să depună o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, odată cu reluarea activităţii parlamentare şi să îi cheme la audieri pe responsabilii campaniei de vaccinare anti-COVID, a anunţat liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.

„Oamenii politici, când au de-a face cu sănătatea românilor şi cu viaţa noastră, să-şi asume responsabilitate clară politic. Am ajuns în situaţia aberantă în care ministrul Sănătăţii spune că nu are încredere în datele pe care le gestionează el şi ministerul pe care îl conduce.

Noi nu putem depune o moţiune simplă unui grup interguvernamental, dar în schimb vom depune, începând cu 1 februarie, o moţiune simplă, clară, către ministrul Sănătăţii. Poate nu înţelege că pandemia ţine de Ministerul Sănătăţii. (…) Noi, PSD, vom depune o moţiune simplă şi vom chema la audieri”, a spus Ciolacu.

Citește și: Vlad Voiculescu insistă să nu se deschidă şcolile după focarul din Bucureşti cu tulpina britanică


loading...