Vlad Voiculescu insistă să nu se deschidă şcolile după focarul din Bucureşti cu tulpina britanică

Vlad Voiculescu a trimis vineri o scrisoare către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în care solicită menținerea restricțiilor în București.

23 ian. 2021, 22:45
Vlad Voiculescu insistă să nu se deschidă şcolile după focarul din Bucureşti cu tulpina britanică
Sursa foto: Inquam Photos

Vlad Voiculescu insistă să nu se deschidă şcolile. Ministrul Sănătății spune că în contextul național și european, „măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la apariția unui nou val de infecții”, mai ales că a fost confirmat un caz cu o tulpină mai contagioasă de COVID, chiar în apropierea Capitalei, au declarat pentru G4Media.ro surse oficiale.

Vlad Voiculescu insistă să nu se deschidă şcolile după focarul din Bucureşti cu tulpina britanică

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, susține că nu este cazul să fie redeschise școlile.

„Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Ministrul Sănătăţii subliniază faptul că tulpina COVID britanică a fost confirmată în România și chiar astăzi în zona limitrofă a Capitalei, precum și raportul de joi al ECDC care arată că riscul epidemiologic european și național este ridicat, din cauza celor trei noi mutații ale virusului.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis însă vineri ridicarea, începând de luni, a mai multor restricții în Capitală, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Ce spune Ministerul Sănătăţii cu privire la focarul din Capitală

„În cadrul unității de învățământ au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2 un număr de 4 persoane (1 caz confirmat pe data de 14.01.2021 și 3 cazuri în data de 18.01.2021). În 22.01.2021 au fost testate la INBI „Matei Balș” 10 persoane (cele 4 confirmate și 6 contacți direcți ai acestora). Dintre cele 10 persoane testate, un număr de 9 au fost pozitive la testul RT-PCR. Confirmarea se va face prin secvențiere în următoarele zile”, precizează Ministerul Sănătății.

De altfel e cunoscut faptul că Vlad Voiculescu s-a opus chiar şi măsurilor de relaxare din Capitală, după ce rata de incidenţă a infectărilor a scăzăut sub 3 la mia de locuitori. Acesta subliniacă orice alte măsuri de relaxare luate în paralel riscă să pună în pericol redeschiderea școlilor în București, potrivit surselor citate.

Citeşte şi: Focar cu noua tulpină COVID într-o şcoală din Capitală: 9 din 10 contacţi sunt confirmaţi cu virusul!
 


loading...
Partenerii noștri