Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, se ascunde într-un hotel de lux din Abu Dhabi

Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, se afla în Abu Dhabi, la hotelul Emirates Palace, potrivit ABC. Casa Regala a Spaniei a anunţat luni că fostul suveran, în vârstă de 82 de ani, a plecat în exil.

RomaniaTV.net
07 aug. 2020, 19:36
Fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, se ascunde într-un hotel de lux din Abu Dhabi

Potrivit ABC, Juan Carlos a fost preluat din oraşul Vigo din nord-vestul Spaniei de un avion privat care efectua un zbor de la Paris la Abu Dhabi. Regele emerit era însoţit de patru gărzi de corp şi de încă o persoană, iar la sosirea în Emirate grupul a fost transportat cu un elicopter la hotelul menţionat, proprietate de stat.

Tot ABC, precum şi un alt cotidian spaniol, La Vanguardia, au afirmat marţi, fără a specifica sursele informaţiilor, că fostul rege se află în Republica Dominicană, unde a ajuns din Portugalia, şi este găzduit de o familie bogată de plantatori. Miercuri, publicaţiile El Pais şi El Confidencial au scris ca Juan Carlos nu plecase încă din Portugalia.

Citeşte şi: Bănuit de corupţie, regele s-a autoexilat. Fostul monarh Juan Carlos I a părăsit Spania şi va trăi în străinătate

Un purtator de cuvânt al Casei Regale a Spaniei a declarat că nu ştie unde este ex-suveranul. Avocatul acestuia nu a raspuns agenţiei Reuters. Nici guvernul de la Madrid nu a dezvăluit unde se află Juan Carlos.

În iunie, Curtea Supremă a Spaniei a deschis o anchetă preliminară privind împlicarea fostului rege într-un contract pentru construcţia unei căi ferate de mare viteză în Arabia Saudită. Conform ziarului La Tribune de Geneve, Juan Carlos, care nu este urmărit penal personal, a primit 100 de milioane de dolari de la fostul rege Abdullah al Arabiei Saudite, decedat între timp.