Fostul secretar de stat Ionel Manţog, condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare

Ionel Manţog, fost director al Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia şi fost secretar de stat în Ministerul Economiei, îşi va petrece următorii cinci ani în spatele gratiilor.

RomaniaTV.net
09 iul. 2012, 14:07
Fostul secretar de stat Ionel Manţog, condamnat la cinci ani de închisoare, cu executare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat definitiv pe Ionel Manţog la închisoare cu executare pentru abuz în serviciu. Practic este o răsturnare de situaţie în acest dosar, pentru că până în urmă cu aproximativ o lună se vorbea despre o ultimă sentinţă, de un an şi opt luni de închisoare cu suspendare în Dosarul Strămutaţilor de Lux.

Magistraţii din Bucureşti au schimbat însă pedeapsa, în cinci ani de închisoare cu executare. Ionel Manţog a fost condamnat într-un dosar aflat pe rol de mai mulţi ani. Ionel Manţg, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, preşedinte al PDL Gorj şi şef de personal la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia ar fi beneficiat de informaţii în urma cărora a obţinut un teren de casă şi chiar o vilă de lux, de câteva miliarde de lei vechi într-un cartier din Târgu Jiu.

Ionel Manţog a fost acuzat că într-o zonă care urma să fie strămutată pentru extinderea carierei miniere Manţog a cumpărat două case dărâmate în schimbul cărora a primit această vilă de lux.

Aceeaşi pedeapsă, de cinci ani de închisoare cu activitate, pentru aceeaşi faptă, a primit şi Ion Vulpe fostul director general al Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia.

Fostul secretar de stat din Ministerul Economiei Ionel Manţog şi fostul director general al Companiei Naţionale a Lignitului Oltenia Ion Vulpe au fost încarceraţi, luni, în jurul orelor 20.00, fiind aduşi cu dubele de către mascaţi în arestul IPJ Gorj, informează MEDIAFAX.

Manţog a fost ridicat de mascaţi de la apartamentul în care a locuit dintotdeauna la Târgu Jiu, în timp ce Vulpe a fost încătuşat de reprezentaţii IPJ Gorj din vila pe care şi-a construit-o în cartierul Primăverii, la marginea oraşului, vilă pentru care a şi fost condamnat acum.

Ionel Manţog a fost introdus în arestul IPJ Gorj pe la intrarea principală din sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, el nerăspunzând întrebărilor jurnaliştilor. Cătuşele pe care le avea la mâini le-a ascuns sub un pulover, la fel ca şi atunci când a ieşit din blocul în care a locuit, vecinii săi privind de la ferestre scena urcării sale în dubă de către mascaţi.

Ion Vulpe a fost ferit de jurnalişti, fiind urcat într-o dubă care a intrat în sediul IPJ pe o poartă la care doar poliţiştii au acces, chipul fostului director general putând însă fi observat prin geamul maşinii Poliţiei.