Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu anunţă că instituţia i-a făcut plângere penală

Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu anunţă că instituţia i-a făcut plângere penală, acuzându-l că prezintă date nedestinate publicităţii.

RomaniaTV.net
05 feb. 2019, 13:01
Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu anunţă că instituţia i-a făcut plângere penală

„Cred că tocmai am bifat o premieră naţională: ANAF, firmă de casă a PSD, mi-a făcut plângere penală pentru că prezint public informaţii de interes general dar pe care ei le consideră că „nefiind destinate publicităţii”. E posibil să fiu primul cetăţean român fără nicio funcţie publică, „posesor” de plângere penală de la o instituţie a statului pentru că dezvălui ilegalităţile şi minciunile lor. Să ne înţelegem: nu dezvălui informaţii clasificate şi nici pe cele care ţin de secretul fiscal!”, anunţă Diaconu pe Facebook.

El mai susţine că în timpul guvernării tehnocrate, când făcea acelaşi lucru, s-au făcut echipe de anchetă ca să se afle cine îi furnizează informaţii din interiorul ANAF.

„Dar nu le-a dat prin cap să-mi facă plângere penală. Măcar meritul acesta le trebuie recunoscut: aveau o limită şi înţelegeau democraţia”, subliniază Gelu Diaconu.

Diaconu susţine că „gaşca PSD, având o mentalitate de trib care prăduieşte tot ce ii iese în cale, nu poate concepe ca, dacă un cetăţean arată cum au „fabricat” ei, de exemplu, analize de risc pentru a intimida cu controale redactiile Hotnews si Rise Project, acesta nu face decat să servească interesului public”.

„Demascarea unei ilegalităţi nu este numai o obligaţie civică, ci chiar o obligaţie legală!! Altcineva în locul meu le-ar zice că sunt de-a dreptul prostănaci (ca să folosesc un cuvânt drag psd-iştilor!), nu doar incompetenţi cu acte şi infractori în devenire”, declară fostul şef al ANAF, anunţând că lucrează la un text în care va arăta cum au premeditat blocarea investiţiilor şi cum sacrifică dezvoltarea, şi aşa fragilă, a României.