Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, audiat la DNA

Fostul preşedinte al ANAF, Sorin Blejnar, trimis în judecată în dosarul evaziunii fiscale cu produse petroliere, a fost audiat, miercuri, la DNA, potrivit România TV. 

22 oct. 2014, 11:21
Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, audiat la DNA

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) Sorin Blejnar s-a prezentat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Blejnar a declarat că a venit să aducă anumite înscrisuri care să le fie folositoare procurorilor într-un dosar.

‘Am venit să pun la dispoziţia procuraturii anumite înscrisuri în posesia cărora am intrat cu privire la o cauză aflată în lucru. Sper să fie folositoare şi să se afle adevărul. Sunt documente de dată recentă. (…) Am intrat în posesia unor înscrisuri pe care le-am predat azi prin proces verbal celor de la DNA’, a precizat Blejnar.

Potrivit unor surse judiciare, documentele aduse de Sorin Blejnar se referă la dosarul de evaziune fiscală privindu-l pe Codruţ Marta, fostul său şef de cabinet.

În iulie, Sorin Blejnar şi soţii Radu şi Diana Nemeş au fost trimişi în judecată, pentru fapte de evaziune fiscală cu produse petroliere, prin care s-a produs un prejudiciu de aproximativ 56 milioane de euro, cercetările în cazul lui Codruţ Marta fiind continuate într-un alt dosar.

Blejnar este acuzat de complicitate la evaziune fiscală şi constituirea unui grup infracţional organizat (în forma sprijinirii).

În acelaşi dosar sunt judecaţi, printre alţii, Viorel Comăniţă, fost director la Autoritatea Naţională a Vămilor şi Florin Dan Secăreanu, ofiţer de poliţie în cadrul MAI – Direcţia Generale de Informaţii şi Protecţie Internă.