Fostul şef al Direcţiei de Urbanism din Primăria Reghin, declarat în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Constantin Poşteucă, fost şef al Serviciului Urbanism, Administrarea Domeniului Public din cadrul Primăriei Municipiului Reghin, judeţul Mureş, transmite Agerpres.

19 ian. 2015, 13:08
Fostul şef al Direcţiei de Urbanism din Primăria Reghin, declarat în conflict de interese

Potrivit unui comunicat al ANI, Constantin Poşteucă a semnat certificatul de urbanism nr. 615/ 06.12.2013, aferent Proiectului „Amenajare acces principal si secundar” – faza studiu de fezabilitate (proiect implementat de o societate comercială în cadrul căreia el deţine atât calitatea de asociat, cât şi funcţia de administrator), precum şi studiul de fezabilitate aferent acestui proiect.

Constantin Poşteucă a încălcat dispoziţiile art. 79, alin. (1), lit. a) si c) si alin. (2) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora „Funcţionarul public este în conflict de interese dacă: este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice şi juridice cu care are relaţii cu caracter patrimonial […] interesele sale patrimoniale, ale soţului său rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice. În cazul existenţei unui conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii şi să-l informeze de îndată pe şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct (…)”.

Constantin Poşteucă a deţinut funcţia publică de şef al Serviciului Urbanism în perioada 01 august 2013 – 25 august 2014.