Fostul şef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, rămâne în arest la domiciliu

Tribunalul București a respins marți contestația Parchetului General în cazul fostul șef al Oficiului de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor Laurențiu Baranga, care va rămâne astfel în arest la domiciliul, conform Stirileprotv.ro.

RomaniaTV.net
20 oct. 2020, 12:51
Fostul şef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, rămâne în arest la domiciliu

Laurențiu Baranga se află de o săptămână plasat în arest la domiciliu, fiind acuzat de înşelăciune, dar Parchetul a cerut trecerea acestuia în arest preventiv.

Procurorii Parchetului General au insistat că, având în vedere gravitatea acuzaţiilor, Laurențiu Baraga trebuie să fie plasat în arest preventiv, mai ales că a recunoscut că a folosit o diplomă falsă de bacalaureat, însă Tribunalul București a respins contestația.

Baranga a recunoscut în anchetă că, atunci când avea 32 de ani, a obţinut o diplomă falsă pe care nu avea cum să o obţină legal, având în vedere că nu absolvise decât 10 clase și o școală profesională.

El a declarat în fața anchetatorilor că a avut un moment de rătăcire și a recunoscut acuzațiile de înșelăciune. Baranga le-a mai spus anchetatorilor că vrea să acopere prejudiciul, care s-ar ridica la peste 600.000 de lei, bani pe care acesta i-a câștigat de-a lungul anilor, în funcții pe care le-a ocupat cu ajutorul diplomei false.

Între timp el ar fi obţinut fraudulos și o diplomă de licență și chiar și doctoratul, cu ajutorul cărora ar fi ajuns să devină profesor la o universitate din Târgoviște.

Citeşte şi: Fost ofiţer judiciar în DNA, actual inspector şef al IGPR, pus sub control judiciar pentru luare de mită şi favorizarea infractorului