Fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, trimis în judecată pentru corupţie a fost achitat

Persoanele trimise în judecată în dosarul în care fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, a fost acuzat de fapte de corupţie, au fost achitate, vineri, în primă instanţă, de Curtea de Apel Timişoara.
Romania TV
19 apr. 2019, 18:55
Fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, trimis în judecată pentru corupţie a fost achitat

Curtea de Apel Timişoara a dispus achitări pentru inculpaţii acuzaţi de corupţie, respectiv pentru Liviu Popa şi poliţiştii acuzaţi. Hotărârea Curţii de Apel Timişoara nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

În septembrie 2016, fostul şef al Poliţiei, Liviu Popa, a fost pus sub control judiciar de procurorii anticorupţie din Oradea pentru luare de mită.

Potrivit DNA, alături de Liviu Popa erau cercetaţi sub control judiciar şi Remus Daniel Indrei, şef al Poliţiei municipiului Beiuş la data faptelor, fiind acuzat de luare de mită, Dorin Ioan Vesa, acuzat de luare de mită şi instigare la această infracţiune, Gheorghe Bat, la data faptelor şef al Posturilor de Poliţie Cărpinet şi Pietroasa, cercetat pentru luare de mită şi complicitate, trafic de influenţă şi dare de mită, Raul Ovidiu Raj Rotar, şef al Postului de Poliţie Cărpinet la data faptelor, suspectat de complicitare la luare de mită şi dare de mităşi Minodora Ioana Pătroc, consilier superior în cadrul Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, cercetată pentru luare de mită.

În aceeaşi cauză erau cercetaţi şi Nicolae Dan Bodea, la data faptei viceprimar al comunei Remetea, acuzat de efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi Ioan Florian Simea, viceprimar al comunei Roşia, suspectat de efectuare de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia şi dare de mită.

Procurorii anticorupţie susţieau la vremea respectivă că în perioada 2012 – 2014, Liviu Popa şi comisarul şef Indrei Remus Daniel, în calitate de şef al Poliţiei municipiului Beiuş, ar fi protejat o persoană cercetată, martor în actualul dosar.

„Popa Liviu şi Indrei Remus au făcut demersuri şi au exercitat atribuţiile de serviciu astfel încât să fie soluţionate favorabil petiţiile/reclamaţiile şi dosarele penale înregistrate la Poliţia mun. Beiuş şi la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor care vizau presupuse infracţiuni comise de persoana respectivă. De asemenea, cei doi inculpaţi s-au angajat să nu procedeze la sesizarea din oficiu şi constituirea de noi dosare penale referitoare la faptele penale comise de către persoana respectivă şi despre care aceştia ori subordonaţii lor ar fi luat la cunoştinţă în orice mod”, anunţa DNA printr-un comunicat de presă.

În schimb, cei doi ar fi cerut de la persoana respectivă diferite bunuri în valoare totală de 11.979 lei, o parte din sumă, 7.979 lei, constând în „achiziţionarea de obiecte de mobilier şi prestarea unor servicii/lucrări de renovare la sediul Poliţiei mun. Beiuş”, spun procurorii.

„Anterior, în vara anului 2012, inculpatul Popa Liviu, în aceeaşi calitate, a pretins şi primit de la aceeaşi persoană diferite foloase necuvenite, constând în prestarea de servicii/lucrări în vederea racordării, în mod provizoriu, la reţeaua de curent electric a locuinţei sale în valoare de 1.500 lei”, se arăta în comunicatul DNA.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii iulie 2015, Indrei Remus Daniel, „în calitate de şef al Poliţiei municipiului Beiuş, a pretins, prin intermediul şefului postului de poliţie Cărpinet, Rotar Raul Ovidiu Raj, de la 5 persoane, cantitatea de 2 (două) tone şi 11 (unsprezece) mp de piatră ornamentală pentru pavarea curţii de la locuinţa unei rude. Pentru foloasele respective, cei doi inculpaţi Indrei Remus Daniel şi Rotar Raul Ovidiu Raj s-au angajat să nu ia măsurile prevăzute de lege în ceea ce priveşte activitatea ilicită de exploatare şi comercializare a pietrei ornamentale de către persoanele respective”.

Indrei Remus Daniel ar fi primit în anul 2015 foloase de la Raul Ovidiu Raj Rotar şi Gheorghe Bat pentru tratamentul preferenţial pe care l-ar fi manifestat faţă de cei doi, mai spun procurorii.

„În perioada decembrie 2014 – aprilie 2015, comisarul şef Indrei Remus Daniel, în calitate de şef al Poliţiei mun Beiuş, având în subordine Postul de Poliţie Pietroasa, a pretins, acceptat şi primit de la administratorul unei societăţi comerciale, atât în mod direct, cât şi prin intermediul agentului şef principal Bat Gheorghe, diferite foloase necuvenite, în schimbul cărora, inculpatul urma să protejeze activitatea infracţională a omului de afaceri”, explica DNA.

În ceea ce îi priveşte pe şefii de la Poliţia Cărpinet şi de la Poliţia Rurală Beiuş, aceştia ar fi primit în decursul anilor mai multe bunuri pentru proteja mai multe persoane.

„În cursul lunii iunie 2015, inculpata Pătroc Minodora Ioana, în calitate de consilier superior în cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor – Serviciul Avize, Acorduri, Autorizaţii, a pretins şi primit, prin intermediul agentului şef principal Rotar Raul Ovidiu Raj, de la 4 persoane, cantitatea de 20 – 22 mp de piatră ornamentală pentru pavaj, pe care a folosit-o cu ocazia construirii unei locuinţe personale. În schimbul foloaselor pretinse şi primite, inculpata, având atribuţii directe în legătură cu eliberarea avizului şi acordului de mediu, a susţinut demersurile persoanelor respective pentru obţinerea avizului de mediu şi a acordului de mediu, proceduri premergătoare obţinerii autorizaţiei de mediu pentru activitatea de exploatare şi comercializare a pietrei ornamentale”, arătau procurorii.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Anunț important pentru toți cei care au contract cu PPC, Hidroelectrica, E.ON sau Engie. Care este, de fapt, „prețul corect” care trebuie să apară pe facturile românilor după 1 iulie
Capital.ro
Taxă pentru conducătorii auto în România. Șoferii, obligați să achite 2700 lei. Nu plătești, nu conduci
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Alexandru Corniș s-a îmbogățit cu ajutorul unei legume. Recoltează patru tone pe săptămână
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
A intrat cu Maserati în Loft! Dani Leș a revenit de 1 Mai la mare alături de iubita lui, cea mai tunată din România!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu imens în PSD. A lovit tragedia cu 2 zile înainte de alegeri: Îi vom păstra vie amintirea!
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Milioane de români primesc 292 de lei în data de 8 mai! Sumele de bani intră direct pe card sau ajung prin poștă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare