Fostul şef al Serviciului de expertiză medicală Bihor, trimis în judecată pentru mită de la 491 de pacienţi în 25 de zile

Vasile Sălăjan, medic primar - fostul şef al Serviciului expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi primit mită de la 491 de pacienţi în 25 de zile.

08 dec. 2020, 15:43
Fostul şef al Serviciului de expertiză medicală Bihor, trimis în judecată pentru mită de la 491 de pacienţi în 25 de zile

Fostul şef  al Serviciului expertiză medicală din cadrul Casei Judeţene de Pensii Bihor (în funcţie la data fapteor), Vasile Sălăjan a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, anunţă instituţia printr-un comunicat către Agerpres.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 11 mai – 15 iunie 2015 (25 zile lucrătoare), Vasile Sălăjan ar fi primit, în mod direct şi prin intermediar, de la 491 de pacienţi, suma totală de 90.370 lei, 17.760 de euro şi alte foloase care nu i se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte care intrau în atribuţiile sale de serviciu.

Fostul şef al Serviciului Medical are sechestru pe avere

„Concret, aceste foloase ar fi fost primite de către medic în legătură cu: emiterea unor decizii medicale asupra capacităţii de muncă a persoanelor respective, încadrarea într-un grad de invaliditate, revizuirea medicală ori emiterea deciziei medicale asupra capacităţii de muncă”, arată anchetatorii.

DNA informează că, în cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile şi imobile ce aparţin lui Sălăjan.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii şi de a se dispune confiscarea extinsă cu privire la mai multe sume de bani, circa 7.000 acţiuni şi un imobil.

Citeşte şi: Dan Barna, verificat de DLAF în PATRU proiecte cu bani europeni


loading...