Fostul şef al spionajului românesc şi un fost patron de club de fotbal din Liga 1, ambii apropiaţi ai lui Victor Ponta, înfiinţează un nou partid

Fostul şef al SIE, generalul în rezervă cu patru stele Silviu Predoiu, și afaceriștii Dumitru Constantin Iacov și Alexandru-Gabriel Fieroiu au depus la Tribunalul Bucureşti cererea de înregistrare pentru un nou partid, Liga Acțiunii Naționale.

19 sept. 2022, 22:30
Fostul şef al spionajului românesc şi un fost patron de club de fotbal din Liga 1, ambii apropiaţi ai lui Victor Ponta, înfiinţează un nou partid

Conform actelor depuse pentru înregistrarea partidului lui Silviu Predoiu, Constantin Iacov şi Alexandru Fieroiu, Liga Acţiunii Naţionale îşi propune să militeze pentru o Românie care să-și urmărească interesele, în care valoarea să fie recunoscută și în care legea să fie aceeași pentru toți.

Acțiunea pentru acordarea personalității juridice a noului partid a fost înregistrată la Tribunalul București pe 16 septembrie, potrivit Infopolitic.ro.

Silviu Predoiu (n. 5 august 1958, București) a îndeplinit de patru ori funcția de director interimar al Serviciului de Informații Externe, în perioadele 20 iulie – 4 octombrie 2006, 19 martie – 5 decembrie 2007, 23 septembrie 2014 – 30 iunie 2015 şi 26 septembrie 2016 – 5 iulie 2018.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat pe 3 august 2018 decretul privind trecerea în rezervă a generalului cu patru stele Predoiu Silviu din Serviciul de Informații Externe (SIE), începând cu data de 5 august 2018.

Citeşte şi: Radu Mihaiu, primarul USR al sectorului 2, şi-a pierdut răbdarea cu Nicuşor Dan: „Am obosit să tot ascund sub preş problema! Ne cad copaciii în cap”

După trecerea în rezervă, generalul Predoiu a activat politic în Pro România, de unde s-a retras după ultimele alegeri, preferînd să meargă pe un drum propriu.

Constantin Iacov este un important om de afaceri, cu legături anterioare puternice cu politica. În 2017, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat pe Constantin Iacov, fost patron al clubului de fotbal FC Național și un apropiat al lui Victor Ponta, că ar fi fost în spatele tentativei lui Sorin Grindeanu de a rămâne în funţia de prim-ministru, în ciuda faptului că PSD i-a retras sprijinul politic.

Citeşte şi: Voucherele sociale de 250 lei vor fi emise şi în 2023. Premierul Nicolae Ciucă a făcut marele anunţ legat de continuarea programului şi despre banii din PNRR care au intrat deja în țară