Radu Mihaiu, primarul USR al sectorului 2, şi-a pierdut răbdarea cu Nicuşor Dan: „Am obosit să tot ascund sub preş problema! Ne cad copaciii în cap”

Primarul Radu Mihaiu, USR, susține, printr-un mesaj publicat luni pe pagina sa de Facebook, că a trimis către Primăria Capitalei peste 1300 de cereri de tăiere sau toaletare a copacilor din sectorul 2, pe care îl administrează, dar că marea majoritate a acestora nu primit niciun răspuns.

19 sept. 2022, 21:59
Radu Mihaiu, primarul USR al sectorului 2, şi-a pierdut răbdarea cu Nicuşor Dan: „Am obosit să tot ascund sub preş problema! Ne cad copaciii în cap”

Radu Mihaiu spune că Primăria Generală a Bucureștiului ar fi răspuns punctual doar la câteva dintre aceste cereri, în rest administraţia de sector alegându-se doar cu promisiuni neonorate.

Edilul sectorului 2 atrage atenţia că într-o singură zi, duminică, în urma unor rafale de vânt mai puternice, au căzut nu mai puțin de 19 copaci. De la începutul anului au fost doborâți de vânt 72 de arbori doar în sectorul 2, susține Radu Mihaiu.

Primarul mai spune că s-a săturat ”să ascundă sub preș problema reală” care este valabilă în toată capitala pentru că Nicușor Dan nu dă curs cererilor primarilor de sector.

”Ieri a bătut vântul puţin mai tare în Bucureşti, şi au căzut 19 copaci. Anul acesta am avut 72 de astfel de incidente. Mai grav e că nu e o surpriză pentru nimeni. Nu e niciun secret că pomii din București nu sunt îngrijiți corespunzător (nu s-au făcut toaletări, pomii complet uscați nu au fost defrișați).

E valabil în tot orașul pentru că PMB nu emite avizele necesare acestor lucrări. Am obosit să tot ascund sub preş problema reală. Am trimis către PMB 1328 cereri de aviz de defrişare şi/sau toaletare şi nu am primit decât punctual pentru câteva cazuri. Eu înţeleg că înainte s-au făcut toaletări agresive şi defrişări fără sens. Dar unele toaletări şi unele defrişări chiar sunt necesare. Nu se poate să înlocuim un exces cu un alt exces.

Ne cad copacii în cap!

Citeşte şi: Gabriela Firea pune condiţii pentru românii care pleacă la muncă în străinătate. Ce trebuie să facă

Deja a devenit o problemă de siguranță pentru locuitorii din București. În nenumărate rânduri am cerut primarului general să proceseze aceste cereri și să găsească o soluție. Deocamdată primim doar promisiuni. E o situație urgentă. Pe măsură ce intrăm în sezonul rece riscul unor prăbușiri de copaci crește considerabil”, a scris Radu Mihaiu, luni, pe Facebook.

Și primarul sectorului 4, Daniel Băluță, a transmis printr-un comentariu pe Facebook, că ”nimeni nu poate să intervină la toaletarea copacilor fără un aviz din partea Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei”. Primarul răspundea astfel solicitării unui bucureștean care semnala problemele cu care se confruntă din cauza copacilor uscați sau bătrâni.

Primarul sectorului 2 nu este singurul care sesizează public relația de comunicare și colaborare deficitară cu primarul Capitalei, Nicușor Dan. Ciprian Ciucu, edilul PNL din sectorul 6, l-a criticat în mai multe rânduri pe Nicușor Dan, în spațiul public.

„Adică a fost nevoie să îl sun eu pe primarul general ca să-l rog ca să-i aducă și să-i pună la masă? E normal așa ceva? Acești oameni trebuie să înțeleagă că nu sunt investițiile lui Nicușor Dan sau ale lui Ciprian Ciucu sau ale altora, ci ale bucureștenilor. Nu stai cu șantierele deschise ani de zile. Ori îți asumi și vii cu o soluție, ori pleci acasă. Ca să fie foarte foarte, foarte clar! Asta e atitudinea pe care eu o am ca primar, cu echipa mea. Și ar trebui să o aibă și Nicușor Dan!”, spunea primarul sectorului 6.

În iunie 2022, Ciprian Ciucu transmite tot public faptul că ”problemele lui Nicuşor Dan sunt că nu îşi controlează propriul aparat, nu are o echipă în spate şi ia greu decizii”.

Citeşte şi: „E putinist!”. Deputatul Bulai îl ceartă pe Andrei Marga, după ce fostul ministru a declarat că Ucraina e un stat creat artificial