Fostul șef RADET, avertisment sumbru pentru români: nu toți vor avea căldură și apă caldă. „Norocoșii” vor plăti facturi duble față de anul trecut

Românii vor fi cocoșați cu facturi imense la iarnă, avertizează fostul director RADET, Radu Opaina. 

21 oct. 2022, 10:50
Fostul șef RADET, avertisment sumbru pentru români: nu toți vor avea căldură și apă caldă. „Norocoșii” vor plăti facturi duble față de anul trecut

Cu toate măsurile de la Guvern, facturile tot sunt uriașe, avertizează Opaina. Prețul gigacaloriei a crescut de 2,5 ori. Astfel, românii vor plăti cel puțin dublu la întreținere, față de anul trecut, susține fostul șef de la RADET.

De asemenea, nu toți românii se vor putea bucura de apă caldă și căldură.

„Asta este o altă latură a nenorocirilor (plata întreținerii – n.r.). Vor avea căldură unii, vor avea apă caldă, dar prețurile, costurile, vor fi duble”, a declarat pentru Antena 3 Radu Opaina, director al Federației Asociațiilor de Proprietari din România, și fost director al RADET, potrivit Antena 3.

„Anul trecut, la trei camere, dacă plăteai 550 de lei, acum se va plăti undeva la 1.000 de lei”, a transmis Opaina, pentru Gândul.

 

Economistul Mircea Coșea avertizează românii: „Se va ajunge la faliment personal”

 

Astfel, pe fondul scumpirii alimentelor și medicamentelor, mulți români pur și simplu vor intra în faliment personal, avertizează economistul Mircea Coșea.

„Măsurile luate de guvern nu vor rezolva problema facturilor, sunt măsuri haotice, chiar copilărești, unele cu greșeli mari. Problemele vor fi mari!
În ceea ce privește măsurile pentru majorarea pensiilor, sunt doar declarații politice, în acest moment.

Situația se va agrava, din punctul de vedere al veniturilor. Ele nu vor crește. Doar în rândul politicienilor au crescut. Prețurile au crescut, puterea de cumpărare a populației a scăzut cu 30%, potrivit ultimelor cifre. Asta înseamnă în bugetul unei familii, 30% din bani nu au valoare.

Apare o problemă, pericolul dobânzilor foarte mari pentru credite, pe care populația trebuie să le plătească. Nu cred că BNR e de vină. A încercat să stopeze inflația, dar nu prea a reușit, pentru că nu a fost ajutată de măsuri de la guvern, iar cauzele externe au fost din ce în ce mai grave. Se va ajunge la o creștere a obligațiilor de credite cu peste 75-100%. Nu vor putea fi plătite creditele, de populație!”, a declarat Mircea Coșea, la România TV.

 

Economistul Ilie Șerbănescu: „Aceasta e modalitatea de a pune mâna pe proprietățile oamenilor”

 

În opinia economistului Ilie Șerbănescu, se urmărește intenționat falimentul personal, exprimat și de către Mircea Coșea.

„Este un plan (n.r. – la mijloc). În cartea mea, care se numește ‘România, o colonie la marginea Europei’, care are peste 5 ani de la apariție, am spus clar.

Sunt pasaje întregi despre această modalitate de sporire a prețului nejustificat, al utilităților, ca preambul pentru transferul de proprietate.

România e o excepție a concertului european: 90% dintre locatari sunt proprietari, în occident sunt 30-40%. Aceasta e modalitatea de a pune mâna pe proprietățile oamenilor, e foarte simplă. Sunt fonduri de investiții imobiliare care sunt pregătite pentru acest lucru”, a declarat Ilie Șerbănescu, la România TV.