Fostul sindicalist Liviu Luca, partenerul lui Vîntu, eliberat din închisoare după ce a ispăşit 6 din cei 10 ani de închisoare

Liviu Luca este liber. În vârstă de 69 de ani, fostul lider sindical și vechi partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vîntu, a ieşit din închisoare dă ce a ispăşit 6 din cei 10 ani la care fusese condamnat.

30 nov. 2022, 15:58
Fostul sindicalist Liviu Luca, partenerul lui Vîntu, eliberat din închisoare după ce a ispăşit 6 din cei 10 ani de închisoare

Fostul sindicalist Liviu Luca, partenerul lui Sorin Ovidiu Vîntu, a fost eliberat din închisoare. Decizia a fost luată de Judecătoria Sector 4 în 11 octombrie 2022. Procurorii DNA nu au contesta-o şi decizia a rămas definitivă, potrivit Libertatea.

Citeşte şi: Vila lui Sorin Ovidiu Vîntu din centrul Capitalei, scoasă la licitație la jumătate de preț FOTO

 

Pentru ce a ajuns Liviu Luca în închisoare

În mai 2012, Liviu Luca a fost trimis în judecată de DNA, procurorii acuzându-l că și-a folosit autoritatea în scopul obținerii de foloase necuvenite și fals în înscrisuri, pentru a ascunde o infracțiune de corupție. Prejudiciul estimat a fost de 732.000 de euro.

Câteva luni mai târziu, DIICOT a anunțat că procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de Liviu Luca, Gheorghe Șupeală, Bohâlţeanu Ioan, Tănăsescu Nicolae, Petrovici Elena, Comănescu Gabriel Valentin, Ciocănelea Florin Radu, Nache Emil, Anagnastopol Zizi, dar şi faţă de Sorin Ovidiu Vîntu și Octavian Țurcan, pe care îi acuzau de  iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani în legătură cu fostul Petrom Service și Petrom.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vîntu, avertisment crunt pentru români: „Ai să mori de foame, nu e o figură de stil, este o realitate”

În 2016, Liviu Luca era în chisoare unde ispăşea prima condamnare, când a mai primit o lovitură. Fostul sindicalit a fost comdamnat la 10 ani și două luni de închisoare cu executare în cel de-al doilea dosar. Prin contopirea pedepselor, judecătorii au hotărât că Liviu Luca urma să execute 10 ani de închisoare. Doar în al doilea dosar, prejudiciul calculat era de 83 milioane de euro. În primul, 732.000 euro.