Vila lui Sorin Ovidiu Vîntu din centrul Capitalei, scoasă la licitație la jumătate de preț FOTO

Vila D. Ionescu, una dintre cele mai frumoase case din București, a fost scoasă la licitație, prețul cerut fiind de două ori mai mic decât valoarea estimată a imobilului care i-a fost confiscat lui Sorin Ovidiu Vîntu în "Dosarul Petromservice".

25 iul. 2022, 12:54

Vila lui Sorin Ovidiu Vîntu din centrul Capitalei, scoasă la licitație la jumătate de preț. Statul român încearcă de aproape doi ani să vândă imobilul. Potrivit portalului executarilicitatii.ro, valoarea proprietății este evaluată la 19.970.482 lei (aproximativ 4 milioane euro), dar prețul solicitat pentru această licitație este de 9.985.241,00 lei (circa 2 milioane de euro). Vila D. Ionescu, construită în 1927, este o adevărată capodoperă proiectată în stil neoromanesc de arhitectul Toma T. Socolescu, fost primar al Ploieștiului între 1919 și 1920. În perioada comunistă, casa a fost naționalizată, iar după revoluția din 1989, a ajuns o ruină, fiind complet renovată la începutul anilor 2000, atunci când se afla în portofoliul controversatului afacerist, scrie Fanatik.

Vîntu face apologia comunismului: „Românii o duc de 50 de ori mai rău ca pe vremea lui Ceauşescu!”. Avertisment teribil: „România falimentează în mod intenţionat!” VIDEO

Potrivit documentației de licitației, proprietatea este compusă dintr-un compus din:

  • teren în suprafață de 570,82 mp., (respectiv 579,78 mp conform măsurători),
  • construcțiile edificate pe acesta, respectiv: CI – locuință cu o suprafață construită la sol de 273,49 mp, și C2 – suprafață construită la sol de 76 mp formată din: apartament nr. 1 compus din subsol și parter; apartament nr. 2 situat la etajul 1 compus din patru camere de locuit cu nișa, camera de baie, bucătărie, cămară, două balcoane, la mansardă două camere și debara, pivniță la subsol; apartament nr. 3 situat la etajul 2 compus din: hol, patru camere cu nișă, camera de baie, bucătărie, două balcoane, trei terase, doua camere în turn, la mansardă două camere vis a vis una de altă și două camere debara, pivniță la subsol, si C2 garaj, cu o suprafață construită la sol de 76,00 mp., împreună cu cabina poartă, construcție neintabulată în Cartea Funciară, fără valoare distinctă.

Sorin Ovidiu Vîntu cere măsuri radicale: „Un milion de bugetari daţi afară!”. Altfel, vine apocalipsa: „Populaţia va sărăci crunt! Astăzi este încă boierie!” VIDEO

„Palatul” lui Sorin Ovidiu Vîntu se află pe Strada Gheorghe Brătianu, în apropierea Ambasadelor Federației Ruse și Canadei. Imobilul a fost deținut de firma Imobiliar Network 2002 SA, deținută de un offshore din Cipru, Stonecom Ltd, care era, de fapt, imperiul imobiliar sub care Sorin Ovidiu Vîntu își administra patrimoniul de clădiri. Vila D.Ionescu a fost executată silit la cererea Băncii Transilvania, către care Imobiliar Network 2002 avea datorii. Acum este scoasă la licitație, pentru un preț de două ori mai mic decât evaluarea sa. Licitația va avea loc pe data de 28 iulie, la sediul Societății Profesionale de Executori Judecătorești Dobra & Căliman, în București B-dul. Libertății nr. 20 – 22, bl. 102. Conform wall-street.ro, cei care vor să se înscrie la licitație trebuie să plătească o garanție reprezentând 10% din prețul de începere a licitației.