Fostul şofer al lui Gheorghe Nichita, condamnat la închisoare cu suspendare

Eugen Chişcă, fostul şofer al primarului suspendat din Iaşi, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii, în dosarul care privește urmărirea Adinei Samson, amanta lui Gheorghe Nichita.

28 ian. 2016, 06:49
Fostul şofer al lui Gheorghe Nichita, condamnat la închisoare cu suspendare

Judecătorii de la Tribunalul Iași au admis, marţi, acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între Eugen Chișcă, fostul șofer personal al primarului Gheorghe Nichita, și procurorii de la DNA. Chișcă a acceptat de bună voie să colaboreze cu procurorii, ajutându-i să afle detalii importante despre activitatea infracțională a primarului Gheorghe Nichita, potrivit evz.ro. În urma acestei înțelegeri, Eugen Chirșcă a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

„Admite acordul de recunoaștere a vinovației încheiat în dosarul penal nr. 959/P/2015 între procurorul din cadrul Parchetului de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Naționala Anticorupție –Secția de Combatere a Corupției și inculpatul Chișcă Costică Eugen, pentru savârșirea infracțiunii de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicitații ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații„, se arată în decizia judecătorilor de la Tribunalul.

De asemenea, instanța l-a obligat să muncească timp de 60 de zile în folosul comunității, la o societate din subordinea Primăriei Iași.

Pe data de 25 februarie 2015, Nichita a vrut să afle cu cine a vorbit la telefon amanta lui, Adina Samson, astfel că l-a pus să rezolve această problemă pe fostul lui șofer, Eugen Chișcă.

La data de 25 februarie 2015, inculpatul Nichita Gheorghe l-a determinat pe inculpatul Chișcă Costică Eugen să obțină desfășurătorul (lista) convorbirilor telefonice inițiate în ziua respectivă de aceeași persoană supravegheată. În continuare, inculpatul Chișcă Costică Eugen l-a determinat la rândul său, pe inculpatul Curalariu Călin-Mihai, angajat al unei companii de telefonie mobilă, să obțină aceste date nedestinate publicității care, ulterior, au ajuns în posesia inculpatului Nichita Gheorghe, acesta din urmă obținând astfel un folos nepatrimonial necuvenit„, au menționat oamenii legii.

CITEŞTE ŞI: Fostul edil Gheorghe Nichita i-a cerut unui subordonat să deschidă un cont în care să depună MITA