Fostul soț al Elenei Udrea, trimis în judecată în dosarul Microsoft! Dorin Cocoş este acuzat de spălare de bani

Dorin Cocoș a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat de spălare de bani. Mai exact este vorba despre celebrul dosar Microsoft.

05 mai 2021, 14:29
Fostul soț al Elenei Udrea, trimis în judecată în dosarul Microsoft! Dorin Cocoş este acuzat de spălare de bani

Fostul soț al Elenei Udrea, trimis în judecată în dosarul Microsoft! Dorin Cocoș este acuzat de spălare de bani în legătură cu adjudecarea de către anumite persoane  a unui contract de închiriere produse educaționale Microsoft.

Conform unui comunicat DNA, transmis de AGERPRES, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui om de afaceri, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de spălarea banilor.

Conform rechizitoriului,  în perioada 2009-2011, acesta ar fi pretins şi primit, în tranşe, de la două persoane (martori în cauză) suma de 9.000.000 de euro pentru a-şi exercita influenţa asupra fostului ministru al Comunicaţiilor precum şi asupra altor persoane din Guvern, în scopul de a asigura firmelor susţinute de martori, adjudecarea unui contract de închiriere produse educaţionale Microsoft. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

Fostul soț al Elenei Udrea, trimis în judecată în dosarul Microsoft

„În acest context, în a doua jumătate a anului 2014, în timp ce se efectuau cercetări legate de aspectele menţionate mai sus, cunoscând că suma de 500.000 euro pe care ar fi primit-o în contul personal în cursul anului 2011 reprezenta o parte din suma de 9.000.000 euro, menţionată mai sus, în vederea creării unei aparenţe de legalitate, inculpatul ar fi disimulat adevărata natură a provenienţei acesteia prin încheierea cu unul dintre martori a unui contract de împrumut fictiv”, se precizează în comunicat.

Citește și: SCANDALOS | Ministrul Mediului ia apărarea prinţului care a împuşcat cel mai mare urs din România. „Este extrem de greu să stabilești exact ursul”

Dorin Cocoş îi trimitea şpaga lui Nicolae Bănicioiu într-o cutie cu bomboanele lui preferate

Potrivit rechizitorului DNA, Dorin Cocoş îi trimitea şpaga lui Nicolae Bănicioiu într-o cutie cu bomboanele lui preferate. Procurorii cer Parlamentului încuviinţarea urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, suspectat de trafic de influenţă şi luare de mită, pe vremea când era ministru. DNA a trimis 182 de volume la Camera Deputaţilor.

Potrivit rechizitoriului, primul denunt a fost depus in 2014 de Mihaela Irimescu, asociata a lui Dorin Cocos. Ca sa fie cat mai bine sustinut, ulterior au mai declarat fix acelasi lucru alte doua angajate ( denunturi identice), iar validarea finala a venit chiar de la Dorin Cocos. Initial, Dorin Cocos a scris in declaratie ca spaga catre Nicolae Banicioiu o inmana el personal, dar a revenit ulterior si a spus ca de fapt o trimitea prin Mihaela Irimescu. Nu a intrat prea mult in detalii – a zis ca nu stie nici in ce moneda, nici cand anume, nici daca erau sau nu martori, desi e mai mult convins ca nu erau, dar are un cunatum total al spagii, cam 800 000 de euro.

Citește și: Rareş Bogdan dă de pământ cu Nicuşor Dan. „Să înveţe că nu mai e singur pe teren. Nu e un loc al orgoliilor”