Fostul soţ al lui Amy Winehouse este în comă din cauza consumului de droguri

Blake Fielder-Civil, fostul soţ al cântăreţei britanice Amy Winehouse, a intrat în comă, după ce a consumat în exces droguri şi alcool.

RomaniaTV.net
09 aug. 2012, 09:38
Fostul soţ al lui Amy Winehouse este în comă din cauza consumului de droguri

Blake Fielder-Civil, care s-a căsătorit cu Amy Winehouse la Miami, în 2007, a fost găsit în patul său, pe punctul de a se îneca cu propria vomă, de Sarah Aspin, mama fiului său în vârstă de 15 luni, Jack. Pacientul a fost transportat de urgenţă la o clinică din comitatul britanic Yorkshire, potrivit mai multor surse, informează contactmusic.com.

Fielder-Civil a fost conectat la un aparat de susţinere a funcţiilor vitale, după ce şi-a înghiţit limba şi câteva dintre organele interne au încetat să mai funcţioneze.

Medicii nu ştiu cum vor evolua lucrurile şi l-au plasat într-o comă indusă pentru a îl ajuta. Mă rog pentru ca el să supravieţuiască, dar trebuie să mă pregătesc şi pentru situaţia în care el nu se va mai trezi niciodată„, a declarat Sarah Aspin pentru tabloidul The Sun.

Blake Fielder-Civil, a cărui fostă soţie Amy Winehouse a murit în iulie 2011, s-a luptat mulţi ani cu dependenţa de heroină şi a mărturisit, într-un interviu exploziv din 2008, că el a fost persoana care i-a oferit droguri artistei britanice, determinând-o să devină la rândul ei dependentă de cocaină şi heroină.

A cunoscut-o pe Sarah Aspin într-o clinică de dezintoxicare.

Blake Fielder-Civil şi Amy Winehouse s-au căsătorit la Miami în 2007, iar mariajul lor s-a încheiat printr-un divorţ pronunţat în 2009, într-o perioadă în care Blake se afla deja la închisoare.

Amy Winehouse a murit pe 23 iulie 2011, la vârsta de 27 de ani, după ce s-a confruntat mulţi ani cu dependenţa de alcool şi de droguri. Moartea ei a fost una „accidentală” – potrivit rezultatelor anchetei făcute de poliţie -, cauzată de abuzul de alcool.

Fanii şi criticii laolaltă i-au aclamat farmecul necizelat, umorul incisiv şi combinaţia unică de jazz şi soul care îi caracterizau muzica. Un alt avantaj al controversatei artiste britanice era talentul incontestabil de compozitoare – muzica pe care a scris-o este, fără excepţie, profund personală, de o candoare brutală. Cele două discuri lansate în timpul vieţii sale, „Frank” şi „Back to Black” – recompensat cu cinci premii Grammy -, s-au vândut în peste 12 milioane de exemplare în întreaga lume. Lansat în 2006, „Back to Black” a devenit, după moartea divei, cel mai bine vândut album al secolului al XXI-lea, în Marea Britanie. Acel record a fost la rândul lui doborât în decembrie 2011 de albumul „21” al cântăreţei Adele.