Fostul soţ al Mariei Marinescu, Frank Colin, acuzat de trafic de droguri. „Am fost agent sub acoperire….”

Frank Colin, fostul sot al creatoarei de moda Maria Marinescu, a fost trimis in judecata, la mijlocul lunii august, pentru trafic de droguri in celebrul dosar "Air Cocaine".

10 nov. 2017, 11:25
Fostul soţ al Mariei Marinescu, Frank Colin, acuzat de trafic de droguri. „Am fost agent sub acoperire….”

Frank Colin a fost trimis in judecata alaturi de alte 13 persoane dupa ce, in 2013, el a fost prins pe un aeroport din Republica Dominicana, transportand 700 kilograme de cocaina in mai multe genti care se aflau in avionul unei companii private, care decolase de pe Coasta de Azur, scrie wowbiz.ro.

Citeşte şi Maria Marinescu nu-şi mai ascunde burta de gravidă. Vezi cum arată în primele luni de sarcină

Fostul sot al Mariei Marinescu risca ani grei de inchisoare daca va fi gasit vinovat pentru trafic de droguri. Conform rechizitoriului, Colin ar fi fost omul de legatura intre „sponsorii” transportului si pilotii aeronavei. El este considerat de procurori personajul cheie al intregii operatiuni.

Cu toate ca procurorii francezi sunt „blindati” cu dovezi, iar rechizitoriul are mai multe sute de file, o declaratie pe care a facut-o Colin in urma cu doi ani, cand se afla in arest preventiv, i-a pus in mare dificultate.

Conform publicatiei Le Monde, Frank Colin a cerut, in 2015, sa fie audiat din nou. El le-a spus procurorilor ca in timpul operatiunii a fost, de fapt, un agent sub acoperire, care a lucrat pe cont propriu. „Am vrut sa distrug reteaua de traficanti. Scopul meu era sa ma infiltrez si sa duc operatiunea pana la final, la cel care urma sa plateasca pentru droguri”, ar fi spus Frank Colin la audieri, conform Le Monde. Varianta lui Colin merita luata in seama fie si datorita profilului sau extrem de interesant. „Personaj cunoscut in cercurile magnatilor din Saint Tropez si in cea a afacerilor imobiliare din Romania, fosta garda de corp al lui Mike Tyson, George Clooney sau Naomi Campbell, s-a transformat in afacerist dupa ce a fost inrolat in trupe de comando, in Africa”, mai scriu cei de la Le Monde.

Citeşte şi Fostul soţ al unei cunoscute creatoare de modă, eliberat din puşcărie. Fusese condamnat pentru trafic de droguri

Dosarul „Air Cocaine” se judeca in Franta la 4 ani dupa ce reteaua a fost destructurata. In paralel, un dosar asemanator s-a deschis in Republica Dominicana. Aici, lucrurile au avansat mult mai rapid. Cei doi piloti ai aeronavei si alti doi pasageri de origine franceza, au fost deja condamnati la 20 de ani de inchisoare pentru trafic de droguri.