Fostul spital de boli venerice „Scarlat Longhin”, PERICOL BIOLOGIC. Ce au descoperit autorităţile

Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a efectuat, joi, un control la fostul Spitalul de boli venerice "Scarlat Longhin", devenit între timp o ruină. Autorităţile au descoperit eprubete cu sânge necoagulat care reprezintă un pericol biologic. S-au aplicat amenzi de două miliarde de lei vechi.

21 mart. 2013, 09:28

La sesizările locuitorilor din zonă şi elevilor de la Liceul Gheorghe Şincai, aflat în imediat apropiere a fostului spital situat în Calea Şerban Vodă nr. 208-216, autorităţile Sectorului 4 au efectuat un control amănunţit în incinta clădirii distrusă bucată cu bucată de hoţii de fier vechi.

Clădiri în paragină, geamuri sparte şi împrăştiate în tot perimetrul, mormane de resturi menajere şi rezultate din construcţii, piese de mobilier deteriorate, deşeuri medicale neevacuate, maidanezi, oameni ai străzii aciuaţi, o ruină şi un adevărat focar de infecţie!„, aşa descrie autorităţile din sectorul 4 al Capitalei starea fostului spital.

Cristian Piedone a descoperit eprubete cu sânge, inscripţionate cu eticheta „pericol biologic”, care ar fi trebuit distruse cu mult timp în urmă.

Am dispus un control şi am avut surpriza să depistăm eprubete cu sânge necoagulat, din 2009, recipiente pe care scrie clar pericol biologic„, a declarat Cristian Piedone la România TV.

Edilul Sectorului 4 a alertat şi solicitat prezenţa la faţa locului a reprezentanţilor Gărzii de Mediu, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti şi Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Totodată, a dispus îngrădirea cu bandă de protecţie a întregului perimetru, oamenii străzii au fost evacuaţi şi au fost preluaţi de către reprezentanţii Poliţiei Locale Sector 4 şi de cei ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Sector 4.

Autorităţile au apelat la o firmă specializată pentru a ridica toate aceste recipiente. 

Fiecare dintre cei doi proprietari ai imobilului părăsit au primit amenzi în valoare de două miliarde de lei vechi.

Guvernul a decis desființarea Spitalului Clinic de Dermatovenerologie „Prof. Dr. Scarlat Longhin” București, în luna august 2012, prin mutarea structurilor în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” București.