Fostul suveran al Belgiei, Albert al II-lea, a fost operat pe cord

Fostul rege al belgienilor Albert al II-lea, în vârstă de 83 de ani, a fost operat pe cord pentru înlocuirea valvei aortice, a anunţat miercuri Palatul regal într-un comunicat.

02 mai 2018, 16:56
Fostul suveran al Belgiei, Albert al II-lea, a fost operat pe cord

Fostul suveran a suferit o angioplastie coronariană la 19 aprilie şi apoi o a doua intervenţie la 30 aprilie pentru „înlocuirea valvei aortice pe cale percutanată transfemurală”, se menţionează în comunicat.

„Noua valvă a fost instalată (…) fără deschiderea toracelui”, a adăugat Palatul regal.

Albert al II-lea suferă de mai mulţi ani de o boală coronariană şi a trecut deja printr-un pontaj aortocoronarian în 2002.

„Cele două intervenţii s-au derulat fără complicaţii, cu rezultate foarte favorabile”, potrivit comunicatului.

Citeşte şi Alimente pentru o inimă sănătoasă

„Regele Albert al II-lea se reface rapid şi a putut, împreună cu Regina Paola, să se întoarcă, începând cu 2 mai, la castelul Belvedere, unde îşi va continua convalescenţa”, a mai menţionat Palatul regal.

Albert al II-lea a domnit timp de 20 de ani în Belgia înainte de a abdica, la 79 de ani, în favoarea fiului său cel mare Philippe, actualul suveran.

Devenit cel de al şaselea monarh al belgienilor la 9 august 1993, la vârsta de 59 de ani, după decesul brusc al fratelui său Baudouin I, Albert şi-a cedat coroana la 21 iulie 2013