Paul Stănescu, martor la DNA într-un dosar legat de fonduri europene: „Nu are legătură cu Dragnea sau cu Kovesi”

Paul Stănescu s-a prezentat, luni dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție, informează România TV. Fostul vicepremier a stat aproximativ 10 minute în sediul DNA, declarând la ieşire că a fost citat în calitate de martor.

28 oct. 2019, 08:26
Paul Stănescu, martor la DNA într-un dosar legat de fonduri europene: „Nu are legătură cu Dragnea sau cu Kovesi”

UPDATE: „Am fost citat ca martor, am stat cel mult 10-15 minute. Nu vă pot da detalii despre dosarul care este în lucru, dar nu are legătură nici cu Belina, nici cu Liviu Dragnea nici cu vreun coleg de partid. E ceva de la Olt, de când eram eu preşedinte de Consiliu Judeţean. Am fost ca martor, am dat declaraţia, am băut cafea, ne-am strâns mâna şi am plecat. Au fost întrebări generale, nu punctuale, pentru că e complicat ca martor să mă întrebe lucruri punctuale. E vorba de un proiect din 2011-2012 de la CJ Olt, un proiect cu fonduri europene. Nu are legătură cu vreun Guvern, nici cu Laura Codruţa Kovesi. Cred că de la un denunţ a pornit şi trebuie făcute toate verificările, nu e nicio problemă”, a spus Paul Stănescu.  

Ştirea iniţială:

Deocamdată nu se cunoaşte motivul pentru care Paul Stănescu a fost chemat în fața procurorilor.

Paul Stănescu este unul dintre cei mai influenţi lideri din teritoriu ai PSD, atât în judeţul Olt, cât şi în întreaga Oltenie. De profesie agronom, Stănescu a ajuns în prima linie a partidului în 2008, când a fost ales preşedinte al PSD Olt.

Anul trecut, presa anunţa că Paul Stănescu este vizat într-o anchetă a DNA, alături de Darius Vâlcov. Cercetările sunt începute in rem, după ce instanţa a dispus, în 2015, redeschiderea cauzei. Procurorii investighează posibile ilegalităţi în domeniul achiziţiilor publice, concesionări de terenuri şi investiţii. 
Dosarul vizează mai mulţi funcţionari de la Primăria Municipiului Slatina, de la Consiliul Judeţean Olt şi administratorii mai multor societăţi.


loading...
Partenerii noștri