Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj, Radu Bica, condamnat la 5 ani de închisoare

Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, a fost condamnat, joi, la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, iar femeia de afaceri Aspazia Droniuc a primit un an şi zece luni de închisoare cu suspendare, pentru dare de mită, decizia Tribunalului Cluj nefiind definitivă.

RomaniaTV.net
08 mart. 2012, 12:43
Fostul vicepreşedinte al CJ Cluj, Radu Bica, condamnat la 5 ani de închisoare

Tribunalul Cluj s-a pronunţat, joi, în dosarul în care fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica era judecat pentru luare de mită, iar femeia de afaceri Aspazia Droniuc – pentru dare de mită, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Petru Urs, a declarat că Radu Bica a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar femeia de afaceri Aspazia Droniuc la un an şi zece luni de închisoare cu suspendare pe un termen de încercare de cinci ani pentru dare de mită.

Decizia Tribunalului Cluj nu este definitivă, purtând fi atacată la Curtea de Apel Cluj.

În 25 noiembrie 2011, fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica şi femeia de afaceri Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Cluj pentru fapte de corupţie.

Conform procurorilor DNA Cluj, Radu Bica a fost trimis în judecată pentru luare de mită, iar Aspazia Droniuc pentru dare de mită.

Potrivit DNA, în cursul lunii octombrie 2011, Radu Vasile Bica ar fi acceptat oferta a două persoane de a primi suma de 25.000 de euro pentru ca, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, să le furnizeze informaţii obţinute în virtutea funcţiei şi, astfel, să faciliteze câştigarea unei licitaţii privind serviciile de mentenanţă pe stadionul Cluj Arena pentru anul 2012.

La ultimul termen de la Tribunalul Cluj, din 1 martie, procurorii DNA Cluj au solicitat instanţei ca fostul vicepreşedinte al CJ Cluj Radu Bica să fie condamnat la închisoare cu executare, iar femeia de afaceri Aspazia Droniuc – cu suspendare, în timp ce apărătorii lui Bica au cerut schimbarea încadrării juridice.