Fota: Antonescu a făcut un gest neelegant, de forţă, a vrut să arate că el e şeful

Consilierul lui Traian Băsescu, Iulian Fota a declarat, vineri, pentru Mediafax, că preşedintele interimar Crin Antonescu a făcut un gest "neelegant", "de forţă" prin demiterea consilierilor prezidenţiali ai preşedintelui suspendat Traian Băsescu, dorind să arate că "el e şeful".

RomaniaTV.net
03 aug. 2012, 11:47
Fota: Antonescu a făcut un gest neelegant, de forţă, a vrut să arate că el e şeful

„Este un element de forţă. Întotdeauna a fost obsedat că nu e singurul preşedinte. Nu are eleganţa de a aştepta finalizarea procesului şi a vrut să arate că el e şeful”, a comentat Iulian Fota gestului lui Antonescu de a demite consilierii prezidenţiali ai lui Băsescu.

Fota a spus că vor urma, probabil, schimbări în tot sistemul de siguranţă naţională.

„Probabil vor urma schimbări în tot sistemul de siguranţă naţională. De mine se împiedica în mod special. A fost un gest neelegant, de forţă”, a mai spus Fota.

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat vineri decretele de eliberare din funcţii a consilierilor prezidenţiali ai lui Traian Băsescu, respectiv Iulian Chifu, Iulian Fota, Cristian Diaconescu, Bogdan Drăgoi şi Bogdan Mănoiu.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Antonescu a semnat vineri eliberarea din funcţie a cinci consilieri prezidenţiali.

Este vorba despre consilierul prezidenţial pe Afaceri Strategice, Securitate şi Politică Externă, Iulian Chifu, dar şi de consilierul prezidenţial pentru securitatea naţională, Iulian Fota, care este membru al CSAT.

De asemenea, a fost eliberat din funcţie consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, aflat la cancelaria preşedintelui, precum şi a consilierului prezidenţial pentru mediul de afaceri, Bogdan Alexandru Drăgoi, dar şi consilierul prezidenţial pentru afaceri europene, Bogdan Mănoiu.