Fotbal la înălţime! Alpinistele Cholitas au jucat fotbal la aproape 6000 metri altitudine. VIDEO

Alpinistele Cholitas, un grup de femei indigene din Bolivia, au jucat fotbal la o altitudine de 5.890 metri pe un munte din apropierea Capitalei La Paz.

20 sept. 2021, 01:12
Fotbal la înălţime! Alpinistele Cholitas au jucat fotbal la aproape 6000 metri altitudine. VIDEO

Îmbrăcate în echipament lor de alpinism, cele nouă Cholitas au urcat pe unul dintre cele mai frumoase vârfuri înzăpezite din La Paz și au jucat 20 de minute pe zăpadă. Povestea acestui grup de femei indigene a început în 2016, când au escaladat cu succes cel mai înalt vârf al Boliviei.

Femeile aparțin tribului indigen Aymara, o populație care trăiește în Anzi. Ele şi-au propus să ajungă pe cele mai înalte 8 vârfuri muntoase din America de Sud, scrie Publika.

„Alpinistele Cholitas”, aşa cum s-au supranumit, escaladează munţii în fuste, asta în pofida vârstei destul de înaintate. În Bolivia a existat dintotdeauna acest fenomen al bărbăţiei exagerate.

Citeste si Un vulcan a erupt în Spania, imagini spectaculoase. Populaţia a fost evacuată VIDEO

O Cholita veritabilă poartă pălărie, un şal prins cu o broşă şi cercei. Este vestimentaţia obligatorie.

Nu renunţă la fustă nici atunci când ajung la poalele munţilor. Sar în echipamentul de alpinist şi cuceresc vârfurile munţilor.

Vârsta nu este o piedică. Atunci când escaladăm, ne simţim libere în toată puterea acestui sentiment„, a spus alpinista Jimena Lidia Huaylas, cea care a avut ideea înfiinţării grupului.

Citeste si Relaţiile, interzise condamnaţilor pe viaţă. Ţara unde se va introduce această măsură, după ce o tânără s-a îndrăgostit de un criminal


loading...