Relaţiile, interzise condamnaţilor pe viaţă. Ţara unde se va introduce această măsură, după ce o tânără s-a îndrăgostit de un criminal

Relaţiile, interzise condamnaţilor pe viaţă. Guvernul din Danemarca condus de premierul Mette Frederiksen a decis să introducă măsura după cazul senzaţional al Camillei Kurstein, în vârstă de 17 ani, care a recunoscut că s-a îndrăgostit de Peter Madsen.

18 sept. 2021, 11:36
Relaţiile, interzise condamnaţilor pe viaţă. Ţara unde se va introduce această măsură, după ce o tânără s-a îndrăgostit de un criminal
Relaţiile, interzise condamnaţilor pe viaţă

Relaţiile, interzise condamnaţilor pe viaţă. Un proiect de lege, prezentat în Comisia de Justiţie din Danemarca, prevede interzicerea celor care au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă de a începe noi relaţii de dragoste în primii 10 ani de detenţie.

Legea ar trebui să fie aprobată de Parlament cu o largă majoritate, având în vedere că opoziţia de dreapta este şi ea favorabilă şi urmează să intre în vigoare la începutul anului 2022.

Evident, aceste tipuri de relaţii trebuie întrerupte. Infractorii condamnaţi nu ar trebui să folosească închisorile noastre ca centre de întâlniri sau platforme media pentru a se lăuda cu faptele lor greşite”, a declarat ministrul danez al Justiţiei, Nick Haekkerup.

Citeşte şi: Cum arată școala din Danemarca gândită fără bănci pentru elevi pentru a le stimula creativitatea. Autoritățile au investit 12 milioane de euro pentru a revoluționa sistemul de învățământ

Relaţiile, interzise condamnaţilor pe viaţă

Kurstein schimbase scrisori şi apeluri telefonice cu Madsen timp de doi ani. Criminalul era, de asemenea, foarte bolnav când s-a căsătorit în închisoare cu rusoaica Jenny Curpen, în vârstă de 39 de ani, în 2020.

Noua lege prevede că deţinuţii condamnaţi la închisoare pe viaţă vor putea contacta doar persoanele cu care au avut o relaţie în primii 10 ani de închisoare. În plus, postarea pe social media sau comunicarea prin podcast-uri vor fi, de asemenea, interzise.

Am avut exemple dezgustătoare în ultimii ani de deţinuţi care au comis infracţiuni abominabile şi apoi au contactat tineri din închisoare pentru a le obţine simpatia şi atenţia”, a subliniat ministrul justiţiei, potrivit Mediafax.ro.

Îndoieli privind noua lege au fost exprimate de Maria Ventegodt, de la Institutul danez pentru drepturile omului: „Vom examina propunerea în următoarele săptămâni, Din câte îmi amintesc, relaţiile de familie sunt protejate de Convenţia europeană a drepturilor omului. Este necesar să înţelegem dacă este o măsură legală şi dacă este proporţională cu pericolul”.


loading...