FOTBAL Primul campionat din Europa care reîncepe cu spectatori în tribune

Serbia va permite fanilor să asiste din tribune la meciurile de fotbal, începând cu data de 1 iunie, dar cu condiţia să respecte regulile de distanţare socială, scrie dpa.

RomaniaTV.net
28 mai 2020, 07:06
FOTBAL Primul campionat din Europa care reîncepe cu spectatori în tribune

Conform sursei, care citează un comunicat al Comitetului guvernamental pentru situaţii de urgenţă, suporterii vor trebui să stea la un metru distanţă unul de celălalt în tribune.

Toate ligile de fotbal din ţară au fost oprite în martie, dar Federaţia sârbă de fotbal a anunţat că partidele se vor relua din acest weekend, însă pentru început în absenţa spectatorilor.

Federaţia a indicat că în primele două eşaloane (16 echipe în fiecare) se vor mai disputa doar patru etape care vor încheia practic sezonul regulat, nu şi partidele din play-off şi play-out.

Liderul la zi din campionatul de fotbal al Serbiei este Steaua Roşie Belgrad, cu 69 puncte, urmată de Partizan Belgrad, 58 puncte.

Fotbalul a revenit sau se pregătește de revenire în toate campionatele importante din Europa, însă peste tot meciurile se vor disputa cu porțile închise. Bundesliga a revenit de pe 16 mai, în Germania disputându-se deja trei etape. Serie A și Premier League se pregătesc și ele de revenire, cel mai probabil la sfârșitul lui iunie în timp ce La Liga a anunțat că se va întoarce pe 11 iunie cu derby-ul Sevilla – Betis. În Premier League au fost depistate încă patru cazuri de coronavirus, dar acest lucru nu va afecta planurile de revenire ale campionatului englez.

Toate aceste competiții se vor disputa însă cu porțile închise și cu restricții dure privind distanțarea socială. Jucătorii nu folosesc vestiarele și vin deja echipați la stadion. De asemenea, fotbaliștii nu au voie să se atingă în timpul celebrării unui gol sau să scuipe în timpul partidelor.

Citeşte şi: Răzvan Lucescu s-a înscris în Programul DDB. Suma cu care va contribui anual la bugetul lui Dinamo