Fotbal şi magie neagră. Cariera unui portar din Premier League, ruinată de vrăjile soţiei

Soţia lui Richard Kingson, fost portar la Birmingham, Wigan şi Blackpool, dar şi al naţionalei Ghanei, a recunoscut că a apelat la magie neagră pentru a-i da acestuia viaţa peste cap. Cazul a ajuns în atenţia presei după ce jucătorul a făcut o declaraţie confuză referitoare la un posibil meci aranjat la CM 2006.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 07:44
Fotbal şi magie neagră. Cariera unui portar din Premier League, ruinată de vrăjile soţiei

Ramificaţiile mafiei pariurilor ajung la înălţimi nebănuite, ele infiltrându-se inclusiv la turneele finale ale Cupei Mondiale. Cel puţin aşa susţine Richard Kingson (34 ani), portarul naţionalei Ghanei, care a făcut o declaraţie publică, la un post de televiziune religios, referitoare la un posibil aranjament, pe durata CM 2006.

Înainte ca Ghana să susţină cel de-al doilea meci din grupă, cu Cehia, acesta a fost contactat pentru a nu-şi apăra corect şansele în acest meci, promiţându-i-se în schimb suma de 300.000 de dolari. „Eram confuz şi nu ştiam ce să fac, aşa că mi-am sunat soţia, iar ea mi-a spus: Richard, nu te iubesc pentru bani, aşa că nu te lăsa ispitit, ca să nu-ţi pierzi demnitatea şi onoarea„. Astfel, el a declinat oferta în condiţiile în care prima de victorie oferită de federaţie era de doar 3.000 de dolari.

Povestea a luat o întorsătură bizară când s-a aflat că soţia jucătorului, Adelaide Tawiah, i s-a confesat unui pastor că l-a vrăjit pe Kingson, l-a făcut să fie confuz şi i-a dat viaţa şi cariera peste cap. Dealtfel, chiar ea a apărut la acelaşi post de televiziune şi a recunoscut că a apelat la magie neagră. „I-am stricat viaţa lui Richard încă de când ne-am căsătorit. Mi-am folosit puterile ca să-i perturb cariera. Am lucrat cu spiritul lui, să-l fac să fie neputincios în pat„, a declarat aceasta.

Mass-media speculează faptul că Kingston chiar ar fi posedat, aflându-se sub influenţa soţiei sale, fiindcă randamentul fostul portar al lui Blackpool şi Wigan a scăzut după ce s-a căsătorit, în 2010. După aceste ultime comentarii, Kingston s-a simţit dator să scrie pe Facebook, „Soţia mea nu este o vrăjitoare”, el adăugând că oamenii sunt adesea posedaţi de „spirite false”.

Richard Kingson apără din 1996 poarta naţionalei Ghanei, strângând 90 de meciuri în tricoul echipei reprezentative. El are 34 de ani, dar în prezent nu are niciun angajament cu vreo echipă de club.