Fotbalist accidentat GRAV, ţinut 30 de minute în ambulanţă la un meci din Liga I. Motivul e SCANDALOS

Fotbalul românesc a fost marcat de-a lungul timpului de mai multe tragedii petrecute chiar pe teren, însă cu toate acestea regulile privind asigurarea de asistenţă medicală nu sunt respectate. Deşi moartea lui Patrick Ekeng, de la Dinamo, este destul de recentă, la un meci din Liga I un fotbalist accidentat grav a fost ţinut 30 de minute în ambulanţă la stadion, până la finalul jocului, pentru că la arenă nu exista un medic de rezervă.

RomaniaTV.net
19 mart. 2017, 06:40
Fotbalist accidentat GRAV, ţinut 30 de minute în ambulanţă la un meci din Liga I. Motivul e SCANDALOS

Fundaşul Ştefan Bărboianu, de la Concordia Chiajna a suferit o accidentare gravă la genunchi în minutul 73 al meciului cu ASA Târgu Mureş, dar, deşi se impunea transportarea lui la spital pentru investigaţii, a fost nevoit să aştepte în ambulanţă finalul întâlnirii pentru a fi dus la spital, deoarece la stadionul Transil nu se afla decât un singur medic.

Conform Digisport, medicul a rămas în tribune până când partida s-a încheiat, întrucât, cei de la ASA Târgu Mureş nu au asigurat niciun alt doctor la joc şi, conform protocolului, un meci nu se poate disputa fără medic, iar ambulanţa, la rândul ei, nu poate pleca fără medic.

În urma RMN-ului efectuat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, Bărboianu a descoperit că a suferit o ruptură a ligamentelor colateral, medial şi lateral şi o ruptură a ligamentului încrucişat anterior. El va lipsi de pe teren minim şase luni.

Ştefan Bărboianu a fost accidentat în minutul 73 de coechipierul său Cristian Bălgrădean.

Echipa ASA Târgu Mureş a învins, sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), formaţia Concordia Chiajna, într-un meci din etapa a doua a play-out-ului Ligii I, în care gazdele au ratat un penalti, iar ilfovenii au terminat partida cu doi fotbalişti mai puţin pe teren şi cu un jucător de câmp în poartă după eliminarea lui Bălgrădean.

Golurile învingătorilor au fost marcate de G. Mureşan ’11 din penalti şi Ciolacu ’87, în timp ce pentru oaspeţi a înscris V. Alexandru, în minutul 84.