Fotbalist mort pe teren. Avea doar 24 de ani şi a făcut infarct

Alex Apolinario, mijlocaşul bnrazilian al celor de la Alverca, a murit, joi, la vârsta de 24 de ani, după ce s-a prăbușit pe teren, duminică, la meciul cu Uniao de Almeirim, disputat în Liga a 3-a din Portugalia.

07 ian. 2021, 18:08
Fotbalist mort pe teren. Avea doar 24 de ani şi a făcut infarct

Fotbalist mort după ce a făcut stop cardiac pe teren. În minutul 27 al meciului Alverca – Uniao de Almeirim, disputat în Liga a 3-a din Portugalia, Alex Apolinario a suferit un stop cardiac și a căzut pe gazon, scrie Marca.

Fotbalist mort după ce a făcut stop cardiac pe teren

Duminică au fost scene de coșmar într-un meci din liga a treia lusitană. În minutul 27, la Alverca – Uniao de Almeirim, Alex Apolinario s-a prăbușit pe teren. Mijlocașul brazilian al gazdelor, crescut la juniorii lui Cruzeiro, suferise un stop-cardiac (partida a fost suspendată definitiv).

Veste tristă în lumea sportului românesc! Fotbalist de 38 de ani, mort de COVID

Alex Apolinario a fost resuscitat în ambulanță și transportat de ugență la spitalul din Vila Franca de Xira, la 32 de km de Lisabona, unde a fost plasat în comă indusă. Marți, potrivit O Jogo, mama sa a vorbit despre o „recuperare surprinzătoare”. Crescut la juniorii clubului Cruzeiro, Alex Apolinario era legitimat la Alverca din 2016.

În România este bine cunoscut cazul lui Patrick Ekeng. Acesta s-a prăbușit pe gazon la scurt timp după ce a intrat pe teren, pe 6 mai 2016, în minutul 70 al meciului Dinamo – Viitorul 3-3. Ambulanța Puls aflată la stadion l-a transportat direct la Spitalul Floreasca, fără ca un cadru medical să îi facă manevre de resuscitare, deși fotbalistul se afla în stop cardio-respirator. Acesta a decedat la spital. În urma autopsiei s-a constatat că jucătorul camerunez, 26 ani, a murit din cauza unei probleme cardiace.