Fotbalist român înjunghiat cu maceta în plină stradă. Prietena lui a sunat la 112

Fundaşul celor de la FCM Suceava, Radu Sava (28 de ani), a intrat într-o altercaţie duminică dimineaţă, în drumul spre casă după ce participase la o nuntă.

RomaniaTV.net
28 iul. 2014, 11:11
Fotbalist român înjunghiat cu maceta în plină stradă. Prietena lui a sunat la 112

Jucătorul a fost înjunghiat de doi indivizi, iar prietena lui a sunat imediat la 112, anunţând incidentul. Sava a fost internat la Spitalul Judeţean cu plăgi înjunghiate în zona inimii şi a abdomenului, anunţă obiectivdesuceava.ro.

Din cercetările făcute de poliţişti reiese faptul că în jurul orei 04.45, cei doi au plecat de la restaurantul “Vivendi” fostul “Zimbru”, unde au participat la o nuntă şi se îndreptau spre stadionul Areni. Pe drum, fotbalistul sucevean a fost abordat de doi tineri, pe care a încercat să-i evite, însă fără succes, între cei trei având loc o altercaţie fizică. Pe parcursul bătăii, unul dintre indivizi a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pe Sava în burtă, după care agresorii au luat-o la fugă printre blocurile din spatele Scolii de Arte din Suceava. Fotbalistul a fost preluat de o ambulanţă şi dus la Spitalul Judeţean Suceava unde a primit îngirjiri de specialitate, fiind diagnosticat cu “plagă înjunghiată hipocondru drept”, medicii stabilind că este în afara oricărui pericol, având noroc că lovitura nu i-a atins un organ vital. Totuşi, doctorii au precizat că Radu Sava are nevoie de opt zile de îngrijiri medicale, fără a rămâne internat. Fotbalistul nu a vrut să depună plângere împotriva agresorilor săi.

Contactat telefonic, Radu Sava a povestit că era împreună cu prietena sa pe strada Universităţii, în zona Poliţiei municipale, când de pe partea cealaltă a străzii au traversat doi tineri de aproximativ 17 – 18 ani, pe care nu îi cunoaşte şi care l-au întrebat dacă sunt “ceva probleme”. Acesta a încercat să aplaneze conflictul, însă cei doi au scos o macetă, respectiv un cuţit cu lama de circa 20 de centimetri, unul dintre indivizi lovindu-l cu cuţitul în burtă. Sava a fost dus la spital unde i-au fost aplicate două copci la rana suferită în zona abdominală. El a mai precizat că zilele următoare va depune plângere împotriva celui care l-a înjunghiat. Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “loviri sau alte violenţe”, cercetările fiind continuate pentru prinderea autorilor.
Intâmplarea face ca echipa fanion a judeţului la care evoluează Radu Sava ca şi fundaş central să se fi întors din cantonamentul de la Poiana Negri chiar vineri, la mai puţin de 48 de ore de la nefericitul eveniment. Jucătorii echipei aveau liber până marţi când antrenamentele vor fi reluate pe Stadionul Areni.

Radu Sava este jucător de bază la echipa FCM Suceava şi unul dintre cei mai vechi jucători ai echipei alb vişinii, el evoluând în tricoul echipei care nu până mai demult se numea Rapid CFR Suceava încă de la promovarea în liga a II-a, în anul 2012. Fotbalistul care în trecut a jucat şi pentru Farul Constanţa este cotat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la suma de 150.000 de euro.