Fotbalistul Cristiano Doni a fost arestat pentru implicarea în cazul scandalului meciurilor trucate

Fotbalistul Cristiano Doni a fost arestat, luni dimineaţă, alături de alte 16 persoane, pentru implicarea în cazul scandalului meciurilor trucate.

RomaniaTV.net
19 dec. 2011, 15:26
Fotbalistul Cristiano Doni a fost arestat pentru implicarea în cazul scandalului meciurilor trucate

Fostul căpitan al echipei Atalanta Bergamo, Cristiano Doni, în vârstă de 38 de ani, a fost deja suspendat ca jucător pentru o perioadă de trei ani şi jumătate pentru implicarea în acest caz, informează Gazzetta dello Sport.

Printre celelalte 16 persoane arestate se află foştii fotbalişti Luigi Sartor (FC Parma, Vicenza, Internazionale Milano, AS Roma) şi Alessandro Zamperini (care a evoluat în liga a doua), dar şi actuali jucători Carlo Gervasoni (Piacenza) şi Filippo Carobbio (Spezia).

Cele 17 persoane arestate sunt implicate în trucarea mai multor meciuri din Serie B în sezoanele 2009-2010 şi 2010-2011.

Scandalul a izbucnit la finalul sezonului trecut, după ce presa a dezvăluit o anchetă începută în noiembrie 2010 de Procuratura din Cremona privind existenţa unor meciuri aranjate. În total, 18 echipe şi 26 de persoane au fost urmărite în ancheta denumită „Calcioscommesse”. La începutul lunii iunie, fostul fotbalist Giuseppe Signori a fost arestat, alături de foşti jucători din Serie A, jucători în activitate din Serie B şi C, precum şi conducători de cluburi din divizii inferioare. Suspecţii arestaţi ar aparţine, confom anchetatorilor, unei organizaţii criminale sau ar fi jucat un rol important în influenţarea rezultatelor meciurilor, în special oferind sume de bani. Investigaţiile au început de la un meci al echipei Cremonese.